IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 правила за успех в дългосрочната връзка

1 април 2017 15 15

Не бива да пренебрегваме трудните разговори

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В началото на връзката всичко е като в приказките – без усилие се разбираме и подкрепяме един друг. По-късно обаче се сблъскваме и с другата, битовата реалност. Тя включва и стреса на работното място, който носим вкъщи, тревогите, свързани с парите и децата, споровете за домакинската работа.

Една от тайните към дългосрочната връзка се крие в реалистичните очаквания по отношение на партньора. Животът е изпълнен с предизвикателства и конфликти, като във връзката те са дори повече.

Затова е важно да имаме предвид тези няколко правила, когато става дума за дългосрочни отношения.

1. Да говорим за очакванията, които имаме

Още в самото начало на връзката е добре да споделим с партньора си своите надежди и очаквания, които имаме по отношение на връзката. Така всеки от нас ще бъде наясно с отношението и вижданията на другия.

2. Трудният разговор за парите и секса не бива да се пренебрегва

Това са по-деликатни теми в отношенията, но те са жизненоважни и не бива да се подминават, дори и да ни карат да се чувстваме неудобно и уязвими. По този начин се предпазваме от тайни и предположения, които по-късно могат да доведат до проблеми.

3. Да изградим доверие и да не постъпваме така, както не бихме искали да постъпят с нас

Много е важно да държим на думата си. А ако има някакъв проблем, трябва да го споделим и обсъдим. Колкото и да ни е близък, партньорът ни няма как да прочете мислите ни.

4. Да приемем, че не можем да променим партньора си

Всеки има както своите качества, така и своите недостатъци, които понякога могат да ни изкарат извън кожата ни. Това се отнася не само за половинката ни, но и за самите нас, затова трябва да приемаме партньора ни с всички тях.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

С супер успешна връз ( преди 6 години )
Всичко това са глупости. Ако правите качествен и върховен секс, всичко друго се нарежда. Не съществува жена с поне малко акъл, която ще изпусне връзка с качествен секс.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар