IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеята за сродна душа убива сексуалната удовлетвореност

30 март 2017 15 00

По-щастливи сме, когато полагаме усилия във връзката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ключът към по-добър секс не се крие в новата поза или секс играчката, а в отношението ни към любовта и съдбата.

Според данните на ново проучване хората, които вярват, че любовта и горещият секс са нещо, което изисква време и усилия, са по-щастливи и сексуално удовлетворени в по-голяма степен от тези, които вярват в сродните души и мигновената сексуална химия.

По време на проучването изследователите от Университета в Торонто и университета Далхаузи в Канада провеждат 6 изследвания, а целта е да се установи кои фактори имат отношение към удовлетворението на двойката в сексуален план и относно връзката като цяло.

Специалистите интервюират различни двойки, включително такива, които живеят заедно, които все още са в университета и дори партньори, които наскоро са станали родители.

Двойките отговарят на въпроси, свързани с взаимното им съгласие относно някои вярвания, отразяващи идеология за сексуалното израстване или за сродната душа по отношение на секса.

От резултатите става ясно, че има тясна връзка между убеждението, че успехът се крие в сексуалното израстване и по-високото удовлетворение по отношение на връзката и сексуалния живот.

Според изследователите това може да се дължи на факта, че участниците, които вярват в сродните души, са по-склонни да виждат първите нотки на проблеми във връзката като знак, че ѝ е писано да се получи. Това често води до отдръпване на партньорите и край на връзката, тъй като те решават, че са несъвместими.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари