На всички ни се е случвало да обсъждаме интимния си живот с приятелите. Но откъде знаете, че това, което разказват те, е вярно?

Знаем ли реално колко време трае половият акт?

На този въпрос потърсиха отговор британски социолози, изготвяйки представително изследване за производител на еротични играчки, пише британския „Independent“. В него са участвали 4 400 души (общо 2 200 двойки).

Според получените резултати, сексът средно трае 19 минути.

И още:

Малко повече от половината от изследваните двойки (52%) разкриват, че за тях времетраенето на секса е напълно достатъчно. 23% от мъжете обаче казват, че им се иска играта за възрастни да продължи още малко. Смешното е, че 15% от дамите заявяват, че мачкането на чаршафите трябва да приключи колкото се може по-скоро.

Според данните на британските изследователи, 24% от хората, участвали в изследването, биха искали сексът с любимия човек да продължи от 30 минути до 1 час. За останалите 76% обаче 15-минутката е напълно достатъчна.

Освен времетраенето на забавния акт, британските учени запитали респондентите си нещо още по-деликатно. Какво се случва накрая?

75% от мъжете са споделили, че успяват да стигнат до оргазъм почти всеки път. Но при дамите нещата съвсем не са така розови. Само 28% от тях се чувстват задоволени. По-малко от 1/3 от жените „експлодират“ под любовния чаршаф.

90% от двойките споделят, че в някакъв момент от интимната си връзка са изпитали споделения оргазъм. Чувството на едновременно избухване обаче въобще не е така често според изследователите.

С това проучване социолозите целят да подтикнат мъжете да обгрижват повече своите дами. „Определено има проблем в леглото ни и някой трябва да се потруди повече“, пишат специалистите.

Александър Градинаров