IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на добрия секс е взаимност, а не по-голяма честота

10 април 2017 15 00

Да намерим начин да го направим по-вълнуващ

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за тайната на дългосрочната връзка, общоприетото мнение е, че добрият сексуален живот е сред ключовите фактори. Или с други думи, щастливият секс води до щастлива връзка и съответно до щастлив и здравословен живот. За повечето хора това означава по-голямата продължителност и по-голяма честота на секса.

Според сексолози обаче сексуалното удоволствие преди всичко се крие в щастието, което двама души споделят. Те допълват, че честотата на секса не осигурява жизненост, енергия и здраве. Така например, ако често правим секс, но някой от партньорите не чувства удовлетворение от самия акт, няма как сексуалният живот да бъде щастлив.

Специалистите твърдят, че ключът по-скоро се крие в качеството на връзката между двамата, а не в количеството на секса. Най-важното е актът да носи удоволствие и на двамата партньори.

Сексът на санскрит има красиво обяснение – това е понятие за равенство и взаимност и по този начин свързва с дълбочина и двете страни в двойката.

Ако само единият от двамата се наслаждава на секса или липсва равенство в сексуалните взаимоотношения, връзката се счита за нездравословна.

Това означава, че ключът към щастлив сексуален живот се крие във взаимното удоволствие и следва да търсим начин да направим секса по-интересен и вълнуващ.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари