В основата на повечето несполучливи връзки, особено тези, които завършват с развод, е игнорирането на множеството „червени флагове“ в отношенията. Това са онези неща, които ясно показват, че нещо определено не е наред.

Тези предупредителни знаци могат безпроблемно да се открият, ако знаем къде да търсим. Повечето от нас обаче не им обръщат внимание, тъй като ги приемат като нормална част от отношенията ни или заради фактора зона на комфорт.

На какво да обърнем по-голямо внимание?

Липса на комуникация

Способността да водим открит диалог е най-важната част от качествените взаимоотношения. Не просто за да споделяме своите мисли и чувства, но и за да решим възникналите проблеми.

В противен случай няма как да разкрием своите нужди, нито ще разберем какви са тези на партньора ни. В резултат те няма как да бъдат удовлетворени.

Липса на желание за секс

Малко са двойките, които могат да се възстановят от този сценарий, тъй като това е ядрото на всяка интимна връзка.

Още по темата

Причината за това може да бъде изневяра, лъжи или насилие. А щом желанието веднъж изчезне, е трудно да се върне обратно.

Действията се различават от думите

Малцина обръщат внимание на този предупредителен знак. Това се случва, когато партньорът не държи на думата си.

Може да става дума за нещо дребно, като да обещае след малко да се обади, но да не го направи, или за нещо по-сериозно – да каже, че няма да говори вече с бившия/бившата, но да продължава. Важно е да обръщаме внимание на думите му/ѝ.