IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ефективният начин да преодолеем бившия си

27 април 2017 15 20

Според науката

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Раздялата със сигурност е преживяване, което води със себе си много сътресения във вътрешния ни свят. Но как да се предпазим, без да се превръщаме в жалка и мрачна версия на себе си, за да продължим с живота си?

В тези ситуации всеки приятел има какво да каже и да даде съвет, но тези съвети невинаги могат да са от полза. Науката обаче би могла да помогне.

По време на ново проучване на изследователи от Университета на Боулдър в Колорадо те откриват метод, за който е научно доказано, че може да ни помогне да преодолеем бившата си половинка и то изключително лесно. Всичко, което трябва да направим, е да фалшифицираме чувствата и емоциите, докато действително успеем да ги изпитаме.

Просто трябва да се държим така, сякаш вече сме го/я преодолели. Трябва да направим неща, за които сме убедени, че ще ни помагат да постигнем целта си. Няма значение дали ще се срещаме с някой друг или ще седнем на дивана, гледайки любим филм или предаване.

Авторът на изследването Тор Уейджър, който е професор по психология и неврология в университета в Боулдър, обяснява: „Дори само фактът, че правите нещо за себе си и се занимавате с нещо, което ви дава надежда, може да даде резултат“.

Изследователите стигат до това заключение, след като тестват ефекта на плацебо върху участниците в проучването, всички от които наскоро са преминали през разпадането.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари