IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тенденции: Метросексуалните вече не са на почит при жените

30 април 2017 15 15

Дамите не искат техните партньори да са напълно обезкосмени

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За повечето хора въпросът за интимния косъм е част от целия процес по поддържане на добра хигиена. Настроенията, разбира се, са различни. Едни харесват да остане нещо за декорация, пък други залагат на гладкото за дълъг период от време. Вторият вариант изглежда бе по-често срещан. А според ново представително социално изследване, мъжете все още предпочитат техните дами да бъдат епилирани, докато нежния пол не иска да ляга с напълно обезкосмени мъже.

Въпросното обществено допитване е реализирано от сп. „Cosmopolitan“. В него са участвали 4 146 мъже и жени във възрастов диапазон 18–35 години.

Какво показват данните?

92% от участниците в изследването са заявили, че предпочитат обезкосмени и донякъде обезкосмени тела. Мнозинството от респондентите премахват излишния косъм със самобръсначка, тример или с посещение при козметик.

69% от мъжете смятат, че трябва да премахнат всички косми по тялото си. Абсолютната голота е по-малка при дамите. 57% от тях споделят, че изкореняват дори мъхчетата. Изглежда тенденцията мъжете да са по-поддържани в това отношение от жените все още продължава. Но според анализа на информацията от респондентите, изискванията на половете един към друг стават малко по-сложни. От една страна 46% от господата искат техните дами да бъдат напълно обезкосмени. По-радикална е обаче позицията на жените.

70% от представителките на нежния пол са категорични, че мъжът не бива да е напълно гол. Според тях по мъжкото тяло трябва да остане поне малко косъм. Така да се каже, господата, които приличат на охлюви, не се харесват вече на дамите. Те дори заявяват, че метросексуалните навици биха ги отблъснали. Прекаленото бръснене би могло да бъде повод за проваляне на сексуалните отношения, смятат авторите на изследването.

Американските социолози са открили още любопитни факти. По техни данни 40% от мъжете в някакъв момент са помолили своите половинки да променят интимната си прическа. От другата страна – само 23% от дамите са възразили спрямо мъжката „мисия косъм“.

Изследването показва още, че интимното окосмяване не е особен фактор на първа среща. В интерес на истината мъжете повече се вманиачават на тема фризьорство между краката. 30% от силния пол заявяват, че биха преустановили интимен контакт, ако ситуацията долу е пообрасла. Но за дамите е почти все едно. Само 19% се плашат от мъжки атрибути с козина.

Калкулациите на специалистите показват, че мъжете имат по-големи очаквания за личната хигиена на любимите си. Дамите не са така капризни. Но на тях им се налага да се подлагат на козметични процедури поне веднъж седмично, според данните от изследването.

62% от представителите на нежния пол се обезкосмяват поне 4 пъти в месеца. Само 44% от господата премахват излишната растителност толкова често. Останалите мъже поддържат окосмяването си от дъжд на вятър, като не харчат дори лев за интимна грижа по салоните за красота.

12% от дамите посещават процедури за коламаска или фотоепилация. А мнозинството от мъжете, които не харесват окосмяването си по-долу, предпочитат метода на бръсненето с тример, за да се отърват от космите. Господата намират за по-рентабилно да инвестират еднократно в машинка за подстригване, вместо да плащат редовно за процедури.

Най-важното в това социално изследване е, че съществува промяна в модната тенденция. По всичко личи, че онова преливане на мъжки и женски качества между половете започва да се избистря. Все повече дами търсят у едно момче образа на мъжествеността, част от който е окосмяването по гърдите и интимната област. При мъжете няма особена промяна. В общия случай те предпочитат липсата на косми.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари