IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета срещу манията към мъжа, когото харесваме

4 май 2017 13 40

Приятелите могат да ни „свалят“ на земята

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много жени съобщават за чувство на тревога и напрежение, докато се чудят дали приятелят им ще се обади. Обсебването от гаджето е често срещано през юношеството или в началото на 20-те, но очевидно не свършва там. Много жени, които изпитват тази мания, са в 30-те, 40-те, 50-те години и дори по-възрастни.

С напредването на възрастта жените стават все по-взискателни, но преодоляването на обсебването в очакване на следващото обаждане, имейл или съобщение за лека нощ, не се случва.

Според някои изследователи именно тази мания е горивото, захранващо техния живот. Много често обаче тя затруднява способността на дамите да се концентрират върху работата си, а това засилва техните съмнения.

Ако усетим, че изпитваме подобни чувства, има няколко стъпки, които да ни помогнат да облекчим обсебващите мисли.

1. Да се свържем със страховете си

Понякога записването или говоренето за страха помага да го прогоним от главата си.

2. Да ограничим обсебването си

Можем да планираме определено време от деня, в което да си позволим да бъдем вманиачени (15 минути примерно). През останалото време, когато установим, че тази мисъл се задава, можем да си кажем, че в момента не е време за това.

3. Да използваме помощ от приятел

Приятелите могат да ни помогнат да разграничим фантазията от фактите. Така например, ако сме сигурни, че той е излязъл с някоя друга, но за това няма доказателства, приятелите ни могат да ни уверят, че не бива да мислим така, докато не разполагаме с ясни доказателства.

4. Да се разсейваме

Всеки път, когато започнем да се вманиачаваме, да се фокусираме върху различна мисъл или действие в графика си. Например, всеки път, когато усетим, че процесът започва, да си намерим някакво занимание.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари