IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В началото на връзката мъжете са сексуално неудовлетворени

10 май 2017 15 00

След година обаче това се променя

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Според повечето жени вълнението и удовлетвореността, свързани със секса, са доста високи и за двамата партньори в началото на връзката.

Оказва се обаче, че силната половинка във връзката може да не е толкова развълнуван, колкото дамите по отношение на случващото се в спалнята в самото начало на връзката.

По време на ново проучване специалисти изследват над 1000 американци и 1000 европейци за техните сексуални предпочитания и начина, по който те се променят с течение на времето. Установява се, че мъжете и жените са малко по-различни по отношение на сексуалната им удовлетвореност.

В самото начало на връзката, докато 74% от жените са изключително доволни от сексуалния си живот, мъжете са по-малко развълнувани. Само 51% от тях съобщават, че са били доволни в спалнята през първите шест месеца на връзка.

С течение на времето обаче удовлетворението на мъжете и жените изглежда се променя. Докато процентът на сексуално доволните жени спада значително – до 47%, между шест месеца и една година във връзката сексуалното удовлетворение на мъжете всъщност се е увеличило до 65% в този период.

От друга страна, при жените след това се наблюдава малко покачване в степента на удовлетвореността, като 56% от участничките заявяват, че са щастливи от сексуалния си живот две до три години след началото на връзката.

Но в периода след повече от четири години както мъжете, така и жените споделят, че нещата в спалнята са незадоволителни, като всички съобщават най-ниските нива на сексуално удовлетворение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари