IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обичайните проблеми по време на сън, когато спим заедно

11 май 2017 13 10

Кои са те и как да ги решим?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Адекватната почивка през нощта може да се окаже доста трудна задача, особено ако към предизвикателството добавим и партньора, който хърка, дърпа завивката ни или има проблеми със съня. Имайки предвид всичко това, не е чудно, че толкова много двойки са недоспали.

В действителност около 25% от американските двойки не спят заедно, именно поради тази причина, но това може да навреди на връзката и интимността помежду им.

Добре е да знаем, че има какво да направим, за да не се стига до такива крайности.

Хъркането

Мъжете са много по-склонни да страдат от състоянието, а с течение на времето то се влошава. Причината за хъркането често се дължи на запушване в дихателните пътища или консумацията на алкохол преди лягане.

Дори спането по гръб може да бъде виновник, поради което партньорите често преобръщат хъркащия, за да си осигурят тишина и спокойствие. Ако разрешаването на тези проблеми не помогне, засегнатият трябва да се консултира с лекар.

Не можем да се разберем за стайната температура

Оптималната температура за сън трябва да бъде около 16 – 17 градуса по Целзий. Това обаче няма да убеди партньора, нуждаещ се от повече топлина да спре отоплението, нито пък този, който обича по-ниските градуси, да отваря прозореца.

Като компромисен вариант трябва да изберем температура, която е между предпочитанията и на двама ни, а този, който обича да му е топло, би могъл да си облече пижама или да използва още едно одеяло.

Имаме различни предпочитания по отношение на матрака

Някои хора обичат мекото легло, в което могат да се потапят, докато други – да спят на по-твърдо. Добрите новини са, че производителите на матраци са взели предвид тези различия и са създали такива матраци, които могат да отговорят на предпочитанията и на двамата.

Трябва да потърсим такова легло, което може да предложи твърда и мека половина.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари