IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-важните стъпки в изкуството да съблазняваме

11 май 2017 15 10

Много е важно да приемаме недостатъците

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всеки, който някога е бил на първа среща, знае, че това може да е абсолютно ужасяващо.

Един от неприятните моменти е, че колкото повече харесваме човека, толкова по-ужасяващо става усещането. Страшно е, защото внезапно става много важно дали той ни харесва.

Наясно сме с милионите начини, по които нещата могат да се объркат. Но как да се уверим, че срещата ще мине добре и ще последва втора? Важно е да обърнем внимание на два основни аспекта.

Трябва да приемем собствените си недостатъци

Да седим и да обясняваме колко сме страхотни изглежда като най-логичният и ефективен начин да убедим човека отсреща, че това е така. Истината е, че няма по-бърз начин да го отблъснем.

Всички знаем, че хвалбите и постиженията, които изтъкваме, не са истинското отражение на това, което всъщност сме. За да можем да оставим добро впечатление, трябва да направим реалистична и уверена преценка за себе си. Всъщност това, което ни прави привлекателни като потенциален партньор, е степента, до която можем да разпознаем собствените си недостатъци.

Важно е да разберем, че не бива да изтъкваме слабостите си, а просто да ги разпознаем.

Трябва да приемем и недостатъците на партньора си

Приемането на собствените ни недостатъци е страхотно, но това не е достатъчно, за да спечелим потенциалния си партньор. За тази цел трябва да разпознаем и неговите недостатъци.

Може да е трудно да свалим от високия пиедестал човек, когото наистина харесваме и да приемем неговите недостатъци, но това е абсолютна необходимост за успешното му съблазняване.

Никой не иска да бъде обожаван до такава степен от друг човек. Дори и да звучи чудесно на теория, това е страховито и много неудобно в реалността.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари