Сред обществото витае разбирането, че хората правят най-много секс, докато са млади. Твърди се, че по време на 20-те си години човекът минава покрай най-различни изкушения - секс без обвързване, приятели с привилегии, първи любовни трепети. А любопитството побутва вече пълнолетните жени и мъже да надникнат под чаршафа на интимното.

Но дали в тази възраст сексът е качествен? Кога всъщност една жена се радва на истинския секс?

Според американски изследователи, една жена се чувства най-уверена във флирта и интимния живот, след като навърши 36 години. Изводът е направен след провеждане на представително социално проучване от фармацевтична компания в САЩ, изследвала причините за контрацепция при дамите, пише "Independent".

За целите на проучването 2 600 жени били разделени на три възрастови групи: млади (под 23 години),  на средна възраст (23 – 35 години) и възрастни (от 35 години нагоре). Дамите били помолени да попълнят кратка анкета, в която да разкрият по кое време от сексуалната си практика те са получавали най-качествените си сексуални усещания. 

Какво сочат резултатите: 

Както вече споменахме, жените около 36 години се чувстват добре в кожите си, флиртуват и не се срамуват да кажат какво искат. Представителите на нежния пол от тази група полагат усилия за външния си вид. 80% от тях споделят, че се чувстват секси.

Получаването на приятни емоции в леглото има пряка връзка със себеусещането. Ако една дама не е уверена в себе си, тя ще се тревожи, че сексуалният ѝ партньор не я харесва напълно. Самонавиването за малки несъвършенства определено сваля либидото.

Поради това 70% от младите момичета (под 23 години) са споделили в анкетите си, че не се имат за сексуално задоволени. Същият казус се наблюдава и при дамите във възрастовата група 23 – 35 години. Изглежда младостта не е критерий за абсолютно удоволствие под чаршафите.

Най-облагодетелствани откъм креватни радости са по-възрастните дами. Всяка шеста жена, която е навършила 36 години, се смята за задоволена. При останалите възрастови групи сексуалното удоволствие постепенно нараства с годините. При младите е 56%, а при жените на средна възраст то е 76%.

Колкото повече опит трупа една жена в интимен план, толкова повече тя разбира от какво има нужда. И докато при младите момичета сексът все още е експеримент, онези на средна възраст вече започват да усещат кое е за тях и кое не. Прескачането на възрастовата граница 36 години изглежда има пряка връзка с удовлетворението от половото общуване.

А докато дамите стигнат тази възраст, най-важно е да се следва една простичка формула: търпение, презервативи и брой на сексуалните партньори не по-голям от 10.

Подготви: Александър Градинаров