Вероятно много често чуваме, че ключът към щастливата връзка е да гледаме „голямата картина“ – да укрепваме връзката си чрез доверие, комуникация и любов. Да се уверим, че гледаме в една и съща посока и имаме еднакви цели за бъдещето.

Ако обаче пренебрегваме малките ежедневни радости, има огромен риск да изпуснем милиони възможности да получим най-доброто от връзката си. Специалисти психолози споделят някои тайни, с чиято помощ можем да празнуваме, че сме заедно всеки ден, не само на годишнините.

1. Да се целуваме и докосваме често

Има нещо естествено удовлетворяващо в процеса на даване и получаване на обич и ласки. Той може да доведе до секс, но невинаги е задължително – и в двата случая е чудесно. Просто не трябва да го планираме. Много двойки са твърде заети, за да се докосват, или смятат, че ако се докосват и целуват, това ще доведе до секс.

Още по темата

2. Да изключим устройствата

Трябва да прекарваме най-малко един час в седмицата, който да бъде посветен само на нашата половинка. Да спрем звука на устройствата и да бъдем на 100% в настоящия момент, за да можем да седнем, да си поговорим и да се наслаждаваме един на друг.

3. Да си лягаме в едно легло по едно и също време

Много двойки имат навика единият да гледа телевизия до късно, докато другият си ляга рано. Но когато синхронизираме графиците си, ще създадем важен елемент на близост. Актът на целуване за лека нощ в леглото е много интимен.

Ако графиците ни се различават, трябва да се стремим да правим това поне веднъж седмично.