IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 въпроса, които да си зададем, преди да се обадим на бившия

28 юни 2017 15 20

Реалността може да не отговаря на очакванията

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Дали заради топлото слънце или привлекателната възможност за нови преживявания, през лятото в сърцата ни се промъква изкушението да се отдадем на любовта. В тези моменти нерядко се случва да се обърнем към бившата си половинка, ако няма нищо друго на хоризонта.

Тогава все пак е добре да помислим, че лятото, в комбинация с разбитото сърце, може да донесе далеч по-неприятни от очакваните емоции. Затова преди да навлезем отново в миналото си, е добре да си отговорим на някои въпроси.

1. Дали тази постъпка ще бъде от полза или ще ни навреди?

Макар да не ни се вярва, това може да бъде изключително егоистична постъпка, тъй като може да бъде продиктувана от желанието да се удовлетвори собствено любопитство или да се установи край на отношенията. Резултатът обаче може да бъде неприятен както за нас, така и за бившата ни половинка.

2. Дали сме в добри или лоши отношения?

Не бива да се хващаме за идеята, че връзката ще има някакъв приказен край, възобновявайки стария пламък.

Умно би било да анализираме всички компоненти на ситуацията и това включва не толкова красивата част от връзката. Не трябва да мислим само за хубавите моменти, които сме имали заедно, а да си припомним и защо сме се разделили. Преди да предприемем някакви стъпки, да помислим за реалността на ситуацията, а не за фантазията.

3. Дали бившата ни половинка се вижда с някой друг?

Ревността определено може да бъде катализатор за желанието да се свържем отново с бившия/бившата. Може също така да създадем измислен край, който включва само двама ни в картинката, а в действителност да е твърде късно за това.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари