IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 грешки, провокирани от самотата

9 юли 2017 15 15

Те ще ни накарат да се почувстваме по-зле

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Защо толкова се страхуваме да останем сами? От какво точно ни е страх – че няма да имаме снимки, които да споделим в социалните мрежи или ще посрещнем края на живота сами в апартамента си, без никой да разбере?

Подобно на тези мисли, има и други неща, в които бъркаме, когато нямаме половинка до себе си.

1. Жажда за внимание, но с грешен подход

Прекарваме времето си с фалшиви приятели, опитваме се да угодим на хората, за да получим вниманието, молим за примирие с бившия/бившата. Целият този процес не е нищо друго, освен загуба на време.

По този начин продължаваме да нараняваме себе си, но все пак не преставаме, защото се плашим от самотата.

2. Харчим много пари

Мнозина зачестяват посещенията си в кафенета и ресторанти, за да може да срещнат там нови хора или поне да почувстват, че имат социален живот. Страхотно е да правим това, но да се превърне в ежедневие е глупаво. По-добре е да спестим тези пари, за да можем да се поглезим по-качествено някой ден.

3. „Залепваме се“ за социалните медии

Социалните медии никога не са правилният отговор на самотата. Харесването на всички статуси, наблюдаването на всичките ни приятели и техния живот в никакъв случай няма да ни направи щастливи. Дори напротив – ще постигнем обратния ефект като се почувстваме дори по-самотни.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари