Мъжете считат, че най-доброто сдобряване след скандал с половинката е чрез правенето на секс, докато дамите предпочитат формалното извинение, пише Daily Mail.

Изданието цитира проучване на специалисти от университета „Бъкнел“ в Пенсилвания. Екипът на проф. Джоел Уейд констатирал, че мачовците са най-доволни, ако за сдобряване партньорката им предложи секс или им направи мил жест.

По този начин дамата може да покаже, че все още е достъпна за полов контакт и караницата няма да доведе до прекъсването на връзката.

Жените имат малко по-други изисквания. След дрязгата те държат в знак на извинение партньорът им да им посвети повече „качествено“ време. Добре дошло е формалното извинение от страна на мъжа и ако е придружено и с някоя сълза – още по-добре. Тя ще покаже по неповторим начин разкаянието и угризението на партньора.

Защо дамите предпочитат да им се посвети повече внимание и време след скандала? Според проф. Уейд прекарването на повече часове заедно ще засвидетелства за висока родителска ангажираност на партньора и по този начин семейството няма да бъде застрашено след разприте.

Проучването било извършвано чрез попълването в интернет на специални въпросници, включващи 21 категории на поведение за сдобряване.