IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се спасим от нещастната връзка?

13 юли 2017 15 00

3 истини, които не бива да забравяме

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Една от причините да оставаме в изчерпана и нещастна връзка, е необходимостта да усещаме, че някой има нужда от нас.

Много често вярваме, че не можем да се впишем никъде другаде, затова се примиряваме с по-малко, отколкото заслужаваме.

Може да става дума за взаимоотношения с интимния партньор, брат или сестра, работа, която не ни харесва, дори консумацията на храна или алкохол.

Много хора остават в нездравословни връзки години наред, мислейки, че няма измъкване или че нямат избор. Истината е, че спасението от нездравословната връзка е доста просто и лесно и то започва с нас самите.

Връзките с околните са отражение на тази, която имате със себе си.

Как можем да си помогнем?

1. Да повярваме в себе си

Когато сме се родили, не е било нужно да правим каквото и да било, за да бъдем обичани, нали? Нищо не се е променило оттогава. Ние сме достойни за обич, заради това, което сме. Трябва да започнем да се отнасяме с любов към себе си и да уважаваме своите желания.

2. Да знаем, че заслужаваме най-доброто

Ние заслужаваме здравословна връзка със себе си и околните, която се основава на безусловна любов. Заслужаваме доброта и внимание – да започнем да го даваме на себе си сега.

3. Да вярваме, че вече сме достатъчно добри

Може да имаме усещането, че трябва да бъдем нещо повече, за да получим всичко, което желаем, но ние вече сме достатъчно добри. Няма нищо, което трябва да направим, за да станем по-съвършени.

Не бива да забравяме, че вече сме достатъчно добри, перфектно несъвършени, което ни прави единствени по рода си.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

bravo ( преди 6 години )
Анонимен ( преди 6 години )
Хората са много различни и обичат по различен начин. Изчерпана и нещастна връзка не значи автоматично, че на са ви обичали...Винаги има смисъл човек да се опитва да бъде по-добър. Има обаче големи различия кое е добро и кое е проблемно....Бъдете искрен пред себе си и ценете хората до себе си. По-малко експерименти и игрички.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 6 години )