IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предпоставка за изневяра ли е флиртът?

21 юли 2017 11 00

Жената не трябва да търси, а да привлича, смята Марина Байрактарова

Кадър: Bulgaria ON AIR

Кадър: Bulgaria ON AIR

Лятото е сезонът на любовта и флиртовете. Как обаче да запазим отношенията с партньора или да завържем ново перспективно запознанство? Отговорът даде в „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR любовният психолог Марина Байрактарова.

Важно е двама души в една връзка да не приемат другия за даденост и всеки ден да си благодарят за грижата и любовта, посочи Байрактарова.

„Това е ежедневна практика – да благодаря на партньора си, да му се радвам, да го виждам различно. Хубаво е, когато сме в двойка, да виждаме партньора повече от това, че е наш партньор. Да го виждаме в работна среда или пък заедно да спортуваме – да го виждаме как тренира“, даде пример тя.

И тъй като лятото примамва към флирт, предупреди – това е нещо естествено за човека и не е предпоставка за изневяра.

Да накараме любимия или любимата да ревнува обаче невинаги е удачен ход – често, вместо да провокираме другия да ни желае, може да го нараним.

За жените, които търсят своята половина Байрактарова бе категорична – жената не трябва да търси, а да привлича.

„Първото нещо, което е ценно, е да си сменя нагласата – не си търся партньор, ако съм жена – привличам партньор. „Привличам партньор“ е различно състояние от „търся си мъж“. „Търся си мъж“ е аз съм активната, готова съм, сканирам кой ще е“.

Чуйте пълния разговор във видеото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари