IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко дълго трябва да излизаме, преди да се оженим?

26 юли 2017 15 00

Данни на проучване дават отговор

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Повечето хора биха казали, че когато решат да се оженят, искат да останат женени за цял живот. Очевидно това невинаги се случва, но според нови данни предприемането на една важна стъпка може да ни помогне да избегнем развода – като излизаме по-дълго.

Британският сайт за планиране на сватбени тържества Bridebook.co.uk провежда проучване сред 4000 двойки, които наскоро са сключили брак. Те попълват анкети, в които дават информация относно продължителността на връзката им преди сключването на брак. Така става ясен и отговорът: връзката трябва да продължи средно 4,9 години, преди да сключим брак.

Данните от проучването са дори още по-конкретни. Според тях средностатистическата двойка излиза около 17 месеца, преди да заживее заедно, следва съвместно съжителство в продължение на 20 месеца, преди годежа, след което минават 20 или повече месеца преди сватбата. Така бъдещите младоженци прекарват около 3,5 години в съвместно съжителство, преди да изрекат заветното „да“.

Около 89% от двойките живеят заедно, преди да се оженят.

Освен това хората се женят на все по-късна възраст, което не е изненада. Жените средно се омъжват на 31-годишна възраст, докато мъжете – на почти 33 години. За сравнение, през 1971 година тези цифри са били съответно 22,6 и 24,6.

Повечето участници споделят, че са имали една или две сериозни връзки, преди да срещнат подходящия човек.

Очевидно мнозинството от хората гледат на брака като на партньорство. Близо 85% казват, че са го обсъждали, преди да се случи предложението, а 83% споделят, че не са усетили никакъв натиск за това решение.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари