Сигурно знаете израза "Веднъж кръшкач, винаги кръшкач". Оказва се, че той е истина. Поне така смятат експерти, чието проучване е публикувано в Daily Star.

Според него, ако партньорът веднъж ни изневери, той ще го направи пак. В сп. "Архиви на сексуалното поведение" е разкрито, че независимо дали е изневерил на настоящ или предишен партньор, веднъж сложил рога, кръшкачът е склонен към серийни прелюбодеяния.

Изследването е обхванало 484 души, които са имали две романтични връзки за период от пет години. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси от "областта" на изневярата. 

Авторите на проучването са установили, че индивидите, които са изневерили в предишна връзка, е три пъти по-вероятно да сторят същото и в следващата.

Специалистите са открили още, че изследваните лица, чиито партньори са им изневерили в предишна връзка и са знаели за това, е двойно по-вероятно да се сдобият с рога и при следващия романтичен опит.

Оказало се също, че подозрителността е трудна за преодоляване. Вероятността участниците, които са подозирали в изневяра предишните си партньори, да заподозрат в кръшкане и настоящите си половинки, е четири пъти по-голяма.

Според специалистите, кръшкачът не спира да изневерява, тъй като човешкият мозък привиква към лъжите и е склонен да ги повтаря по-често.

Органът става нечувствителен към дребните неистини, които свързва с негативни емоции, в резултат на което допуска бъдещи по-големи лъжи.

Според експерти, в началото кръшкачите са се чувствали зле при изневяра. След това са преодолели това чувство и са повторили. Приспособили са се към чувството да слагат рока и не ги притеснява, че партньорите им могат да разберат.