IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ох! Фактор: 7 начина да бъдете по-авантюристични в леглото

22 август 2017 15 00

Вижте съветите на сексоложката Анабел Найт

Снимка: Pexel

Снимка: Pexel

Когато става въпрос за сексуалния ни живот, голяма част от него понякога е предсказуем. Според сексоложката Анабел Найт интимният ни свят не трябва да бъде на светски показ и се нуждае от малко повече авантюризъм, за да не угасва искрата на желанието.

Според проучванията, жените са по-склонни да излязат извън рамките на познатото под юргана – 21 срещу 16 процента. Резултатите също така показват, че повече от половината от младите хора днес ще опитат садизъм (66%), мазохизъм (68%), анален секс (72%), публичен секс (68%) и ще заснемат подвизите си в клип (70%), като цифрите са еднакво силни сред мъжете и жените.

Найт е категорична, че е много важно да поддържате сексуалния си живот вълнуващ и свеж. Удовлетворяващият секс ни прави по-здрави, намалява стреса и безпокойството и повишава нивото на интимност, което означава, че вие и вашият партньор сте емоционално свързани както вътре, така и извън спалнята.

Ако търсите бърз тласък на сексуалния си живот – вижте съветите на Анабел Найт, използвайте някой от тях или комбинирайте, за да направите истинския си Ох! Фактор.

Подобрете секса с упражненията на Кегел

Упражненията на Кегел (система от упражнения за стягане, подобряване еластичността и контрола на мускулатурата в областта на таза) са от първостепенно значение за един добър сексуален живот. Те ще увеличат контрола на пикочния мехур, което е чудесно, ако сте малко по-възрастни или сте имали деца. Те укрепват и „стягат“ вагиналните ви мускули, повишават чувствителността и възбудата, като същевременно водят до по-силни, по-дълготрайни оргазми. А кой не обича това?

Четете!

Има много начини, с които вие и партньорът ви можете да се настроите на сексуална вълна. Еротично четиво в спокойна атмосфера ще ви позволи да се концентрирате върху тялото си. Историите не са само за развлечение, те също така могат да ви дадат някои чудесни идеи за това, което вие и половинката ви можете да постигнете. Друг вариант са фантазиите през деня, които със сигурност ще доведат до авантюри в спалнята вечерта – представете си чувствен масаж, напишете еротични съобщения на любимия, подгответе дори игра за възрастни.

Излезте от спалнята

Ако разбиете рутината в секса можете да бъдете сигурни, че ще запазите интимния си живот жив и свеж. Не е нужно да залагате на неизпълними и трудни пози, но все пак – опитвайте нещо ново, доказано е, че това ще увеличи вашето цялостно желание и либидото ви. Наистина лесен начин да направите това е да опитате ново местоположение, дори нещо толкова просто като това да излезете извън спалнята. Дори само отиването в хола ще доведе до положителен ефект. Друг чудесен начин да подредите нещата е да се отдадете на фантазиите си. Можете да реализирате и игра с партньора си – запишете поне три сценария или пози, които искате да опитате, и след това сравнете бележките. Със сигурност ще е забавно, а практиката показва, че двойките са написали поне едно подобно нещо.

Експериментирайте със секс играчки

Сексуалните играчки са невероятен начин да добавите ново измерение към мастурбацията, любовната игра и секса. Всеки трябва да реши какво предпочита, но е доказано, че двойките, които ги използват имат по-добър секс и по-добри оргазми.

Разрушете рутината

Друг начин да възродите интимния си живот е да разрушите рутината и да разширите малко хоризонтите си. Вземете решение с половинката си да опитвате по нещо ново поне веднъж седмично. Това може да бъде нова поза, нова играчка, ново място или нов еротичен сценарий. Каквото и да е новото ви нещо обаче, трябва да сте сигурни, че и двамата го искате. Иначе ще има обратен ефект.

Опитайте някои тактики за повишаване на увереността и доверието

В един идеален свят, всички ние ще се чувстваме достатъчно уверени, за да изследваме сексуално себе си и партньора си. Ако ви липсва доверие по каквато и да е причина обаче е трудно да се постигне хармония. Много често жените не са толкова уверени в леглото заради комплекси относно фигурата си. Индустрията в бельото обаче е толкова развита, че може да откриете решението на всеки проблем. Например, един корсет за по-пълните дами върши чудеса. Иначе играта с осветлението, изборът на правилните пози могат да заличат неувереността във всяка неуверена жена.

Бъдете щедри на комплименти

Обръщането на малко повече внимание към партньора и комплиментите са чудесен начин да възстановите връзката си и да станете по-ангажирани един към друг в сексуален план. Всеки, който се чувства желан, е много по-вероятно да бъде отличник в спалнята. Също така не забравяйте да комуникирате. Всяка добра връзка е изградена на основата на доверие, приемане и взаимно уважение. Начинът, по който общувате с партньора си, оказва силно влияние върху отношенията. Така че да си говорите и да се вслушвате са ключови умения, които определено помагат за постигането на първокласен сексуален живот.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари