Британците се придържат към определени стереотипи, съдейки по резултатите от проучване за предпочитанията към противоположния пол, пише в. „Daily Express“.

Допитване сред 4000 потребители на новото приложение за запознанства Тайп е установило, че мъжете си „падат“ по стройни блондинки, докато дамските предпочитания клонят към мускулестите брюнети.

Резултатите от анкетата показват, че 50 процента от представителите на силния пол харесват по-слаби дами, докато една пета от тях предпочитат русия цвят на косата.

Жените също не бягат от отдавна наложилото се клише желаният партньор да е висок, атлетичен и тъмнокос хубавец. Най-малко поклонници сред представителите и на двата пола имат червенокосите.

Едва 11 процента от мъжете отдават предпочитанията си на жени с рижави коси. Дамите са още по-неблагосклонни – само четири процента от тях се виждат в обятията на мъж, чиято коса е с цвят на морков.

Приложението Тайп дава възможност на потребителите да посочват определен тип партньор, с когото биха желали да се запознаят, както и да филтрират хората, които не им допадат.