IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класика: Мъжете искат стройни блондинки, жените – мускулести брюнети

22 август 2017 13 40

Стереотипите още са на мода, показва изследване

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Британците се придържат към определени стереотипи, съдейки по резултатите от проучване за предпочитанията към противоположния пол, пише в. „Daily Express“.

Допитване сред 4000 потребители на новото приложение за запознанства Тайп е установило, че мъжете си „падат“ по стройни блондинки, докато дамските предпочитания клонят към мускулестите брюнети.

Резултатите от анкетата показват, че 50 процента от представителите на силния пол харесват по-слаби дами, докато една пета от тях предпочитат русия цвят на косата.

Жените също не бягат от отдавна наложилото се клише желаният партньор да е висок, атлетичен и тъмнокос хубавец. Най-малко поклонници сред представителите и на двата пола имат червенокосите.

Едва 11 процента от мъжете отдават предпочитанията си на жени с рижави коси. Дамите са още по-неблагосклонни – само четири процента от тях се виждат в обятията на мъж, чиято коса е с цвят на морков.

Приложението Тайп дава възможност на потребителите да посочват определен тип партньор, с когото биха желали да се запознаят, както и да филтрират хората, които не им допадат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари