Романтиката може да ни вдъхнови, да укрепи нашите ценности и да ни промени към по-добро, но също така и да разкрие нашите несигурности. Можем да научим много неща за себе си, когато се влюбим, а това, от което се страхуваме във връзката, говори много за нас. През повечето време може дори да не осъзнаваме този страх и че той ни пречи. 

Ако знаем нрава на всеки зодиакален знак, това може да разкрие начина, по който различните представители се справят със страха, както и онова, което крием дори от самите себе си. 

Кои са най-големите ни страхове във връзката според зодията? Когато ги научим, можем да се справим с проблема или да помогнем на близките ни да направят това. 

Овен – уязвимостта

Родените под този знак са новаторите в зодиака, които щастливо проправят пътя си сами. Началото на нова връзка ги принуждава да настъпят спирачките и да допуснат някой друг в своя малък свят. Отварянето към хората първоначално кара представителите на тази зодия да се чувстват неестествено. 

Те обичат да са сами и само да мислят за себе си, затова може да отнеме известно време, докато свикнат с присъствието на друг човек в ежедневието им. 

Тайният страх на представителите на тази зодия във връзката е излагането на истинското си и неподправено сърце. Изглеждат твърди, но се нуждаят от нежност. 

Телец – несигурност

Никога не бива да бъдем неясни или нестабилни с Телците. Те трябва да знаят какво е мястото им до нас, защото това им дава увереността, от която така се нуждаят. 

Представителите на тази зодия искат да знаят дали става дума за забежка, приятелство с облаги или дълбока моногамна връзка. Последното нещо, което искат, е да бъдат в неведение. 

Близнаци – привързаността

Те са въздушен знак и отказът им да бъдат вързани е съвсем естествен. Техният страх е да развият зависимост към някой друг – това е голяма отговорност и много очаквания. 

Отнема много време и размисли на Близнаците, докато почувстват сигурност с някого. Те се страхуват от тишината и привързаността във връзката и не обичат да бъдат ограничавани. 

Рак – да бъдат неоценени

Големият страх на представителите на тази зодия в отношенията е да вложат сърцето и душата си, а отсреща да се сблъскат с безразличие или неблагодарност. Те се влюбват по-трудно, а когато това се случи, могат да бъдат много мили или задушаващи. 

Те се нуждаят от партньор, който цени усилията им и ги кара да се чувстват специални.

Лъв – да бъдат засенчени

Лъвовете са страхотни в отношенията с любимия, но големият им страх е партньорът им да не ги засенчи. Те много обичат да са влюбени, просто не искат да променят начина, по който изразяват себе си. Родените под този знак смятат, че истинската любов е достатъчно силна, за да обхване две уникални личности.

Дева – да са недостатъчни

Техният може би не толкова скрит страх във връзката е тя да се измерва с очаквания. Като знак на дълг и смирение, Девите приемат връзката сериозно и искат да бъдат най-добрият възможен партньор. 

Високите очаквания, които възлагат на самите себе си обаче може да объркат партньора им, тъй като Девите са доста добра партия. Склонността им към перфекционизъм изостря комплекса им за малоценност. 

Втората част на материала очаквайте утре.