IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говори Трейси Кокс: Къде бъркат жените в леглото (II част)

5 септември 2017 15 00

Важно е да сме наясно с грешките, които правим

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички бихме искали да мислим, че сме блестящи в леглото, но истината е, че добрата техника не е достатъчна за тази цел. 

За да се усъвършенстваме в спалнята, е важно да знаем кои са слабите ни страни и грешките, които допускаме. Ако се затрудняваме да ги определим, известната сексоложка Трейси Кокс може да ни помогне, като набележи пет от най-честите грешки, допускани от жените в секса. 

Вече се спряхме на две от тях и предстои да разгледаме останалите три. 

Не осъзнаваме, че сексът е повече от секс за мъжете

Мъжете често правят секс, за да се чувстват желани. Понякога е трудно да приемем, че има по-дълбоко чувство на привързаност, когато ръцете му се озоват под полата ни, но едното не изключва другото. 

Сексът за мъжете е като първична форма на даване - той е начин да се чувстват приети физически и емоционално.

Тъй като някои мъже не се чувстват комфортно да изразяват емоциите си, както жените, именно сексът често се използва като средство за демонстриране на любовта и привързаността.

Така че, ако наистина той иска да каже „Обичам те“, може да предложи секс. Ако се чувства уморен след работа, сексът може да го накара да се почувства отново мъжествен и доминиращ.

Всичко това означава, че когато откажем секс с него, отхвърляме не просто секса. В неговите очи казваме „не ми харесва“ или „не искам“. Да приемем нова философия и да не казваме „не“, да кажем кога и винаги да е ясно, че казваме „не“ на секса, а не на прегръдката или приятния разговор.

Не даваме на мъжете никакви инструкции

Сексуалната му система не е сложна. Ако иска секс, пенисът му се втвърдява и, след известна стимулация, стига до оргазъм.

Дори Айнщайн щеше да има проблеми да разбере сексуалната система на жената - тя е сложна!

Ако му покажем или не му кажем как да ни докосва - кога, къде, колко бързо и всичко това колкото е възможно по-подробно - може и двамата да достигнем до блажения момент.

Реагираме негативно, когато той предложи нещо ново

Ако партньорът ни се прибере у дома и ни каже: „Знаеш ли какво, скъпа? Ядох пилешки сандвичи всеки ден за обяд през последните два месеца, затова искам да опитам този с риба тон утре“, бихме си помислили: „Как, по дяволите, успя да яде едно и също нещо всеки ден толкова дълго време?“. Накратко, бихте помислили, че е напълно разбираемо да опита нещо ново. 

Защо тогава повечето от нас стават параноични, когато той се осмели да предложи промяна в сексуалното ни меню? 

Ние следваме точно същия модел, както при пилешкия сандвич, всеки път, когато правим секс. Желанието за промяна не е нещо, от което да се чувстваме застрашени. Това е проста, човешка нужда от разнообразие.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари