IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Каква сексуална личност сте? Разкрива Трейси Кокс (I част)

9 септември 2017 15 15

Тя изброява 10 различни типа

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Забравете всичко, което някога сте чували за привличането на противоположностите - в леглото е много по-полезно да сте сходни. Не става дума само за честотата, на която трябва да се съгласите. Видът секс, който и двамата искате, също е много важен.

Случаите на несъответстващи сексуални личности са сред най-често срещаните проблеми, с които се занимават терапевтите - и това е нещо, което в крайна сметка може да разруши най-добрите отношения.

Проблемът е, че не е лесно веднага да забележите сексуалността на партньора в ранния етап на отношенията. Актът на влюбването стимулира сексуалното желание на хората с ниско либидо и прави двойките по-смели. 

В същото време онзи, който търси тръпката, е доволен от "обикновен" секс, защото има високи нива на хормоните на любовта.

Едва когато те се понижат, ще получите истинска представа за естественото сексуално желание и личност на партньора ви. Терапевтите днес смятат, че ако знаете какво възбужда вас и партньора ви сексуално, това е жизненоважна улика, която помага да се съхранят нещата в дългосрочен план.

Австралийският секс терапевт, Д-р Сандра Пертот, дори е идентифицирала 10 вида либидо или "сексуални личности". Тях представя друга известна сексоложка – Трейси Кокс, която дава и съвети на тези, които разпознават себе си или своя партньор в тях. 

Намерете своята, идентифицирайте партньора си и ще имате уникална представа за вида на секса, който ще продължи да интересува и двама ви в дългосрочен план.

Чувствен

Сексът е израз на любов. Емоционалната близост е по-важна от сексуалното представяне. 
Какво е важно при тях: Забавете всичко, фокусирайте се върху докосването и галенето, изберете пози, при които да сте "лице в лице". Поддържайте контакт с очите през цялото време, включително и когато и двамата стигате до оргазъм.

Еротичен

Сексът трябва да е интензивен и страстен. „Обикновеният" секс е добре, но вие не търсите само това – той трябва да бъде украсен с необикновени моменти. 

Как да постъпим: Разнообразието е от първостепенно значение, така че променяйте поне едно нещо всеки път, когато правите секс (къде, как, времето от деня), редувайте бързи с дълги сесии, опитайте ролева игра.

Зависим

Това е предимно мъжки тип личност и понякога се свърза с хора, които използват мастурбацията като начин за справяне с гнева и други негативни емоции. 

Какво да предприемем: Това е един от най-нежеланите типове партньори, тъй като често се чувствате използвани. Терапията помага много, затова ги насърчавайте да си намерят други начини за освобождаване на стреса, като упражненията. Определете сексуалните правила и ясно заявете, че ще се придържате към тях. Така ще получите контрол и уважение.

Противодействащи

Сексът е свързан с даване, не с получаване. Това може да е вследствие на ниско сексуално желание или необходимост да видите, че партньорът ви е възбуден, за да се възбудите и вие. 

Как да действате в този случай: Насърчавайте ги да се радват и на двете роли, като ги накарате да се съгласят с петминутни сесии, по време на които всеки се фокусира върху доставяне на удоволствие на другия. 

Секс по право

Сексът е ваше право. Нямате достатъчно познания за сексуалните нужди на партньора си, дори и за собствените си - просто вярвате, че ви дължат определено количество и вид секс.

Правилният ход в тази ситуация: Няма такъв. Ако това сте вие или вашият партньор, е препоръчително това да се работи с терапевт.

Утре очаквайте втората част на материала. 

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

... ( преди 6 години )