IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В тези случаи събирането с бившия може да е добра идея

12 септември 2017 15 15

Кои са важните промени, вещаещи успех на връзката?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Независимо колко опустошително е усещането при края на връзката, това обикновено е добро решение.

Ако отношенията са приключили, значи има причина, убедени са терапевтите, както и че в повечето случаи възобновяването им е лоша идея.

Когато все пак се стигне до подобна развръзка (или завръзка), трябва сериозно да помислите върху причината, довела до раздяла. Тогава бихте могли да разберете дали нещата ще бъдат наистина различни този път.

Предлагаме три ситуации, които подсказват, че събирането с бившия/бившата може да бъде правилен ход.

1. И двамата сте се променили

Освен по отношение на връзката, трябва да помислите сериозно и върху себе си и бившата си половинка. Ако не можете да откриете промяна и в двете страни, най-вероятно ще се стигне до същия изход в отношенията.

С други думи, ако можете да посочите неща, които сте научили от първата неуспешна връзка и как те са помогнали да израснете като личности, събирането може да не е толкова лоша идея.

2. Ситуацията е различна

Ако описанието на раздялата е придружено с нещо като „просто не беше подходящият момент за нас“, може да си струва да преразгледате обстоятелствата, които са се променили. Много често връзките приключват заради фактори, свързани с околната среда, като работа или голяма дистанция.

Когато те се променят във ваша полза, си струва да дадете втори шанс на връзката.

3. Променили сте се

В случай че сте сложили край на връзката, защото не сте били щастливи, обичани или удовлетворени, това не е нещо, което да загърбите и да се съберете с бившия, защото не намирате нищо по-добро.

Това е ужасна причина за възобновяване на отношенията. Критичният въпрос, който трябва да си зададете, е „Какво се е променило?“. Ако причината е свързана с неувереност от страна на партньора по отношение на сериозната връзка и след време това се е променило, е възможно да преоткрием себе си и да намерим така желаното щастие и любов един към друг.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари