IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порнографията е опасна: Причинява импотентност

25 септември 2017 15 00

Филмите за възрастни влияят негативно върху сексуалността

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Американски специалисти откриха, че разпространената сред младите мъже еректилна дисфункция е свързана с гледането на порно, пише сп. „Ролинг стоунс“.

Първи за проблема заговори проф. Ейбрахам Моргънтейлър от Харвардския медицински институт. Въпреки че много изследователи се съмняват в наличието на връзка между порнографията и импотентността, все повече научни трудове показват, че филмите за възрастни влияят негативно върху сексуалното желание и удовлетворение.

Хиляди посетители на сайтовете „Ребуут нейшън“ и „Йор брейн он порн“, посветени на борбата с пристрастяването към порното, са убедени, че са засегнати от проблема.

По думите на сексуалния терапевт Ванеса Марин, в последните две-три години се наблюдава покачване на еректилната дисфункция при младите мъже, докато по-рано заболяването било характерно за по-възрастни хора. Резултатите от изследването на уролога Матю Кристман от Сан Диего показаха, че разпространението на импотентността е свързано с порнографията.

Специалистите изследвали 312 мъже на възраст от 20 до 40 години. От тях 3,4 % са отговорили, че предпочитат да гледат филми за възрастни, отколкото да правят секс. Останалите анкетирани фенове на порнографията са имали по-изявени проблеми с еректилната дисфункция.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Мисля ,че тази статия е пълна измишльотина!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар