IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

30 дни да си върнем секса

4 октомври 2017 15 00

Възможно ли е да се събуди страстта в дългогодишна връзка? И още как!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Има огромна разлика от това да избягвате секса с партньора си и заедно осъзнато да сте избрали известно време да не правите секс. Нека първо започнем именно с това.

„Периодът на въздържание – твърди Кернър, – е прост и ефективен начин, за да направите нещо в тази област на живота си, в която най-често случващото се е непонятно, да осъзнаете какви са проблемите и как да се справите с тях. Когато установите определен период на „целомъдрие“ вие веднага чувствате облекчение, което никога не достигате, когато искате да запалите желанието“.

Разбира се, невинаги само това е достатъчно. Понякога се стига до много по-дълбока причина, таяща се в детството или в предишен сексуален опит. Не забравяйте, че заниженото сексуално желание, или пък липсата му, може да е породено и от физически или психически заболявания. И точно в такава ситуация е най-наложително да стартирате 30-дневната програма.
Препоръчително е да си водите дневник.

Първо – напишете какви са били отношенията на вашите родители, как са се отнасяли един към друг. Онова, което е било между тях, влияе на сексуалния ви живот сега. След това пътешествие опишете „първите стъпки в секса“. И те не започват със загубата на девственост, а с първите фантазии, първите желания, първата целувка – с това започва сексуалният ви опит.

Спомнете си и дайте оценка на всяко от тях – „потресаващо“, „хубаво“, „нищо особено“, „лошо“, „ужасно“. Под всяка от тези забележки се запитайте какво се е случило тогава. Дайте оценка и на сегашната си връзка, напомня ли тя на предишните ви. Повече привързани ли сте, доминира сексът или пък има повече романтика? Бъдете искрени.

МАГИЧЕСКАТА ФОРМУЛА НА ЛЮБОВТА

Всеки от нас реагира различно на определени стимули – образи, звуци, аромати, усещания. От различните реакции се създава своеобразна „формула на желанието“. Отделете няколко дни и се опитайте отново да намерите връзка с онова, което ви харесва най-много.

- Опишете три ваши любими сексуални фантазии. Опитайте се да разберете какви елементи на тези фантазии ви възбуждат най-много и запишете как те са се трансформирали във времето, ако са се трансформирали.

- Направете списък на вашите любими еротични спомени – особено пикантните отношения, еротичните сцени от филми, снимки или картини, моментите, в които вашето тяло е било щастливо (не само в сексуален смисъл).

- Отбележете в дневника пет ситуации, които ви напомнят за секс и удоволствие.

- Последният ден на курса – прочетете всичките си записки и подчертайте най-позитивните повтарящи се елементи. Именно те се явяват „сърцето“ на вашата любовна формула на страстта. А това означава, че 30-дневният курс може да се счита завършен и вие можете да се върнете към сексуалния си живот и да го направите наистина вълнуващ.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари