IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говори Трейси Кокс: Все още ли чакате първия си оргазъм? (I част)

7 октомври 2017 15 15

Невинаги усещането е еднакво

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за оргазъм, мнозина биха казали, че това е непозната за тях територия. Според известната сексоложка Трейси Кокс много жени не са напълно убедени, че някога са стигали до върховно сексуално удоволствие.

Докато в някои случаи оргазмът не оставя никакво съмнение, в други не е точно така.
Трейси разкрива степента на несигурност на жените около върховния момент, как да го идентифицираме и как да подобрим шансовете си да стигнем до него всеки път.

Около една трета от жените не могат да кажат със сигурност дали някога са имали оргазъм. Много от тях смятат, че са достигнали до върховния момент, само защото са били възбудени в началото и са завършили с усещането, че вече не искат секс. Това обаче не е гаранция за оргазъм.

Първият оргазъм

Повечето жени за първи път получават оргазъм чрез мастурбация.

Изследванията установяват също, че около 43% от жените са имали оргазъм преди 18-ия си рожден ден, докато 45% от тях – на възраст между 18 и 24 години.

Когато изпитат оргазъм за първи път, по-голямата част от дамите нямат никакво съмнение относно случилото се. При други обаче оргазмът е толкова слаб и фин, че те не могат да кажат дали наистина са имали такъв.

Не при всеки оргазъм усещането е едно и също, но има и някои общи характеристики.

Сексуалната кулминация е също като кулминацията в един роман или филм – това е най-добрият момент, пикът на сексуалното удоволствие. Оргазмът винаги включва освобождаване на напрежението, създадено по време на стимулацията. В своята интензивност обаче се различават и точно тук започва объркването.

Невинаги оргазмът е еднакъв

Някои жени винаги получават интензивен оргазъм, при други той е по-скоро лек, фин и разочароващ.

Причините, водещи до този резултат са много – това зависи от това в кой етап от менструалния цикъл се намирате, колко алкохол сте пили, какво е настроението, в което се намирате, сексуалния опит, наличие на операция на таза, състоянието на връзката и удовлетвореността, която носи и т. н.

Начинът на стимулация също е от значение. Някои жени споделят, че интензивността на оргазма е по-голяма, когато използват вибратор, отколкото когато биват стимулирани от партньора им.

За тях достигането до върховния момент е въпрос на контрол, тъй като те най-добре знаят как да се стимулират. Така процесът отнема малко повече време, но резултатът е значително по-интензивен.

Утре очаквайте и втората част на материала.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари

... ( преди 6 години )