IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Говори Трейси Кокс: Все още ли чакате първия си оргазъм? (II част)

8 октомври 2017 15 15

Усещането невинаги е едно и също

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато става дума за оргазъм, мнозина биха казали, че това е непозната за тях територия. Според известната сексоложка Трейси Кокс много жени не са напълно убедени, че някога са стигали до върховно сексуално удоволствие.

Докато в някои случаи оргазмът не оставя никакво съмнение, в други не е точно така.

Трейси разкрива степента на несигурност на жените около върховния момент, как да го идентифицираме и как да подобрим шансовете си да го изпитаме всеки път.

В първата част на материала обърнахме внимание на някои характеристики на първия оргазъм, следва да се спрем на други проблеми, свързани с него.

Първият оргазъм може да се усеща като нужда за уриниране

Много жени сами предотвратяват оргазма, тъй като чувстват, че трябва да отидат до тоалетната.
Самата Трейси споделя, че първият път, когато е изпитала оргазъм, се е случило точно това и то е следствие на натрупаното напрежение по време на стимулацията.

Ето защо тя препоръчва на жените, които имат проблеми с кулминацията, да се опитват да достигнат до първия си оргазъм с помощта на вибратор.

След като сте изпитали първия си оргазъм, разбирате, че усещането е съвсем нормално и всичко е част от него.

Практиката води до усъвършенстване

Колкото повече мастурбирате, толкова по-добър и по-интензивен ще бъде върховният момент.
С опита си научавате на какво най-добре отговаря тялото ви и каква техника, скорост и натиск ви харесва.

„Опитах всичко, но не се получава“

Малък процент от жените „пропускат“ оргазма – вагиналните им мускули се свиват, но мозъка им не регистрира никакво усещане.

Това обаче е рядкост, като причината обикновено е психологическа и най-добре може да се реши от професионален терапевт.

Трудно е да се каже с точност, тъй като жените не обичат да говорят за тези неща, но се смята, че между 5 и 10% от дамите никога не са получавали оргазъм. Ако смятате, че сте сред тях, първата стъпка е да се отиде на гинекологичен преглед.

Физическите причини за аноргазмия (невъзможност да се стигне до оргазъм) включват някои сериозни заболявания, травма на таза, операция на таза, хормонален дисбаланс и прием на определени медикаменти.

Проблемът при много жени се корени в строго, често религиозно възпитание, което води до екстремни сексуални задръжки. Това ги възпира да се отпуснат достатъчно, за да изпитат удоволствие, тъй като тайно вярват, че сексът и мастурбацията са „мръсни“.

Липсата на опит – незнанието как функционира тялото – е друг фактор. Но най-голямата пречка за достигането до оргазъм с партньор е лошата техника и липсата на разбиране от страна на мъжете за това как работи сексуалната система на жената.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари