IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 умения, които да придобиете, преди да се ожените

17 октомври 2017 15 00

За да имате щастлив семеен живот

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Преди някой да получи шофьорска книжка, минава курсове за шофиране и кормува с опитен шофьор. След това учи правилника за движение по пътищата. Това са важните умения, които всеки трябва да придобие, за да не застрашава себе си или останалите участници в движението.

Същото важи и за брака. Преди да направим тази важна стъпка, следва да придобием някои личностни качества, или поне е препоръчително. В противен случай рискът от проблеми и скандали, застрашаващи връзката, е много по-голям.

Ето кои са основните необходими качества.

1. Общуване

Да говорите тактично, особено когато става дума за нещо, което ви безпокои, и да слушате по начин, който поддържа сътрудничеството, е от съществено значение за всеки брак.

От друга страна, ако говоренето е с цел оплакване, критика и за да се нарани другият, това ще доведе до сериозни проблеми във връзката.

Отхвърлянето на онова, което партньорът казва, отричането на това, което чувате, или игнорирането, със сигурност ще имат същия резултат.

2. Разрешаване на конфликти

Всички двойки имат своите различия. Успешните двойки обаче знаят как от „твоя път“ и „моя път“ да направят „нашия път“ и двамата да се чувстват комфортно с това.

Това важи, независимо дали проблемът е прост, като какъв филм да гледате в събота вечер или по-сериозен, като къде да живеете, как да се справите с парите и как да запазите страстта в сексуалния си живот.

3. Позитивизъм

Всеки път, когато се усмихнете, засмеете се на шегите на партньора си, съгласявате се с негов/неин коментар, изразите благодарност или обич, предлагате огромна доза позитивизъм. А колкото по-големи са количествата му, толкова по-щастливи ще бъдете и двамата.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари