IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените ценят интелекта, но за мъжете външният вид е по-важен

19 октомври 2017 15 20

Приложение разкрива инстинктите на двата пола

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ново приложение разкрива предпочитанията, които имат различните полове в интимния свят.

Мобилно приложение, което се използва от почти 50 млн. души по целия свят, е обект на ново изследване, а анализираните данни от него революционизират идеята за начина, по който двойките се свързват помежду си.

Според специалистите мъжете и жените все още правят избор, до голяма степен базиран на биологията.

Оказва се, че мъжете, които използват приложението за смартфон, вероятно ще оценят привлекателността като най-важна, а жените ще поставят на първо място интелигентността и стабилността.

Австралийският експерт по връзките Деби Уайт разказва пред Daily Mail, че докато технологията е помогнала, в много отношения е влошила целия процес.

Наблюденията на Уайт са, че мъжете винаги ще бъдат привлечени към най-атрактивната жена в стаята, докато жените ще търсят най-интелигентния и уверен мъж, което тя отдава на биологията.

„Най-лошото при онлайн запознанствата е хората да мислят, че имат много по-голям избор“, допълва тя и продължава: „Едно проучване в областта показва, че колкото по-голям избор имате, толкова по-склонни сте да правите грешния избор.“

Учени от Университета на Абърдийн в Шотландия коментират, че не са изненадани от данните, според които мъжете и жените се връщат към основното поведение на чифтосване, чиято цел е оцеляването на вида.

„Наше изследване показва, че не сме се променили през всички тези хилядолетия на еволюцията“, казва д-р Мирям Брейди-ван ден Бос от Университетското училище по психология в Абърдийн.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари