IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете, проявяващи съчувствие, са по-добри в леглото

26 октомври 2017 15 20

Те поставят нуждите на партньорката пред своите

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Често чуваме твърдението, че жените мислят с главата и сърцето си, а мъжете – със своите мъжки части. Според данни на ново проучване обаче, когато става дума за секс, това е доста далеч от истината.

Според проучването, публикувано в Journal of Adolescent Health, по-голямата част от сексуално удовлетворените мъже притежават силно развито чувство на съчувствие, което означава, че те поставят нуждите на жената пред своите. Точно така – чувствителните мъже са по-добри в леглото.

Изследователите анализират данни от различни проучвания, в които участие взимат 3200 души. Те отговарят на въпроси, които имат за цел да оценят свободата на волята, самочувствието и съпричастността.

87% от мъжете съобщават, че имат оргазъм през по-голямата част от случаите, когато правят секс, в сравнение с 47% от жените. Оказва се също така, че повече мъже ощастливяват своите дами орално, в сравнение с жените.

Всъщност, изследователите споделят, че младите мъже са по-склонни от жените да предприемат действия, чиято цел е да задоволят партньорката си.

Изследователите също така „измерват“ сексуалното удовлетворение на участниците в сравнение с нивото на контрол, което са имали по време на секс, както и начина, по който това ги кара да се чувстват. Всичко това въз основа на честотата на оргазма, както и на цялостното удоволствие от даването и получаването на орален секс.

От анализа на данните става ясно, че жените, които го получават, съобщават за по-добър сексуален живот.

Оказва се още, че свободата на волята допринася за честотата на оргазма, докато по-високото самочувствие се свързва с удоволствието от оралния секс. Нито едно от тях обаче не води до по-добър секс като цяло.

Истинското съчувствие означава да можеш да разбереш и да реагираш на емоциите и перспективите на някой друг.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари