IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разберем има ли любов по езика на тялото?

19 ноември 2017 16 15

Вижте 5 знака дали ни обича преди да е казал „Обичам те“

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Отскоро сте двойка, и двамата сте много яки. И не сте си казали „Обичам те“. Тези осем малки букви предизвикват страх от уязвимост, възможно отхвърляне и, правилно, понякога щастие.

Но вие и вашият специален човек все още не сте ги казали, защото сте страхотни хора, които не искат да създават усещането, че са хванати в мрежа. Не искаш да чуеш „Не те обичам“, за да не почука депресията. Но всъщност искаш да разбереш възможно най-скоро дали те те обичат.

Има ли начини да се разбере само от езика на тялото, за да се определи дали партньорът ви харесва? Е, не във всички случаи, защото би било странно, ако определено потупване на главата означава „аз те обичам“ за всички хора.

Но пък има някои истински знаци на тялото, които може да показват, че вашият партньор е напълно влюбен във вас. Езикът на тялото е реален, ето какви съвети дава експертът по поведение Клариса Силва.

1. Потни длани

Изпотяването е действителен знак за привличане при хората и науката седи зад тази теза. „Има няколко неврохимични процеси, които се случват както при мъжете, така и при жените, когато се влюбват. Вашето тяло освобождава адреналин, допамин и серотонин, освен тестостерон и естроген“, казва Силва. Увеличаването на нивата на адреналина е това, което ви кара да се потите. Това е, което повечето хора възприемат като „любов от пръв поглед“, добавя тя.

2. Сърцето бие на друга честота

Когато наистина харесвам някого, сърцето ми започва да бие лудо – звучи ли ви познато? Това се дължи на повишените нива на адреналин и е част от „любовта от пръв поглед“. Ако положите глава на гръдта на любимия и усетите този различен ритъм – може да става въпрос за любов.

3. Суха целувка

Когато целувате партньора си и усещате сухота, не се притеснявайте. Пресъхването на устната кухина е друг резултат от повишените нива на адреналин. И знак, че човекът срещу вас определено има чувства.

4. Погледът

Да, тук вече наистина говорим за химия. „Когато тези химични реакции се съчетават с хормони, това, което виждаме, е появата на един друг поглед“, казва Силва. Така че, ако вашият партньор не може да спре да ви гледа внимателно по време на срещата ви – определено става въпрос за истинска любов. Не питайте: „Какво гледаш, да нямам нещо в зъбите си?“, а просто се наслаждавайте. Изключват се случаите, когато човекът срещу вас пуши марихуана, например...

5. Той имитира вашето поведение

„Огледалното поведение е това, което ни кара да се чувстваме, че сме единствените двама души в претъпканата стая“, казва Силва. Но не се отчайвайте, само защото партньорът ви не е прокарал пръстите през косата си в същия момент. „Повечето от тези микроекспресии и поведения се появяват рефлексно, така че няма да признаем, че те дори се появяват“, обяснява Силва, но допълва, че това е много очевидно за другите.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари