IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да направите, ако семейството на гаджето ви не ви харесва?

27 ноември 2017 16 00

4 съвета как да действате

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Трябва да започнем с нещо категорично – ако семейството на партньора ви не ви харесва, това не означава, че връзката е обречена. В крайна сметка единствената връзка, която има значение, е тази, която вие имате. Останалото е просто подправка на вашата любов.

В идеалния случай животът би бил много по-добър, ако родителите на партньора ви ви харесат. Всъщност, кой не обича да бъде харесван?

Ако първоначалната ви среща не е минала както трябва, винаги има начин да промените курса в желаната посока, твърдят експерти пред Elite Daily.

Съвместното съжителство със семейството на партньора ви невинаги е лесно и честно казано, то не е изцяло под ваш контрол. Но има няколко утвърдени начина да спечелите тяхното благоволение.

1. Подходящ подарък

Дали е манипулативно да направите това? Да, но така или иначе трябва да го направите. Пък и е проява на учтивост.

„Когато се колебаете за подарък, попитайте партньора си“, съветва семейният терапевт Никол Ричардсън. „Ако бъдещата ви свекърва има диабет тип II, подаряването на бонбони може да не бъде добре прието“.

2. Не се отнасяйте към къщата им като към хотел

Не качвайте краката си на дивана. Помогнете с масата за вечеря. Ако пък сготвите ястие, не го превръщайте в някаква голяма работа. „Това показва, че не сте тук само за кратко време“, казва Ричардсън.

Ако се създаде напрежение по време на първата ви вечеря заедно, ще си вдигнете акциите ако помогнете с разчистването.

3. Търсете сходствата си

Ако усетите, че семейството на партньора ви не ви приема точно с отворени обятия заради конкретен проблем – например не споделяте политическите или религиозните им възгледи, най-добре е да се съсредоточите върху това, което имате.

За начало – очевидно и двете страни обичате вашия партньор. Разпитайте какъв е бил като дете, разкажете свои забавни истории и поемете предложението да видите семейния фотоалбум с ентусиазъм.

„Хората обикновено имат повече сходства, отколкото различия. Ако приемането е ваша цел, положете усилия да разберете какво ви свързва“, съветва Никол Ричардсън.

4. Не приемайте техните действия твърде лично

Ако сте дали всичко от себе си и нищо не се получава, ситуацията е извън вашия контрол. Вие сте направили всичко възможно. Не можеш да принудиш някого да те хареса, така че е дошъл моментът да си кажеш – каквото стане. „Трудно е да не го приемеш лично, но не се захващайте да правите каквото и да е, ако не можете да се контролирате при крайния резултат. Какъвто и да е“, казва терапевтът Анита Члипала от Чикаго.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари