IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 стъпки да избегнете сътресенията във връзката

21 януари 2018 16 15

Проблемите трябва да се решават още в зародиш

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всички взаимоотношения, дори и най-добрите, имат своите възходи и падения. Възможно е дори да има моменти, в които искате да се разделите с партньора си, въпреки че се чувствате щастливи.

Много важна част от поддържането на здравословни отношения е да знаете как да се справяте с проблемите, които „изяждат“ щастието ви.

За радост, психолозите са помислили за това какво трябва да се направи, за да се намалят сътресенията във връзката.

Ето кои са и най-полезните съвети, които ще ви помогнат да изградите щастлив живот с човека, когото обичате.

1. Когато спорите, не използвайте „аз“, а „ние“

Вместо да скачате и да обяснявате, че те трябва да решат проблема или че вие имате проблем, опишете ситуацията, като нещо, с което и двамата се сблъсквате. Представете я като общ проблем.

Това оставя усещането у партньора, че сте вие двамата срещу света, а не, че се нападате един друг.

2. Дръжте ръката на партньора си, докато спорите

Това недвусмислено показва, че сте до него/нея, без значение дали вярва или не. Държането на ръцете всъщност освобождава химикали в мозъка ви, което ви кара да се чувствате по-добре и задълбочава връзката с половинката ви.

3. Не чакайте, докато проблемите се задълбочат

Решете проблемите си веднага, независимо колко малки са те. Малките проблеми по забележителен начин могат да се превърнат в големи, ако бъдат игнорирани твърде дълго.

Дори и в данните на проучвания се посочва, че успешните двойки често са тези, които бързо решават всички трудности, които възникват. По този начин проблемът се решава още в зародиш.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари