IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На кои мъже не може да се вярва?

15 февруари 2018 16 20

Качества, които трябва да алармират, че може и да има проблем

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Сигурно сте чували от свои приятелки как са се омъжили за най-красивия мъж на света, а после при развод той се оказва най-големият мошеник. Когато приключваме болезнени взаимоотношения, често си задаваме въпроса: „Къде гледах? Защо не съм видяла тези негови качества по-рано?“.

Страстта и любовта в розови краски ни пречат да видим истинската и невинаги приятна страна на партньора. И няма гаранция, че няма да повторите отново грешките с друг. Ето качества, които могат да бъдат „аларма“ в поведението на мъжете, подготвени от сп. Elle. И могат да бъдат причина за безпокойство, че мъжът не е толкова надежден, колкото бихме искали.

Той мами в малките неща

Той ви казва, че има кошмарно много работа, а всъщност е излязъл с приятели на вечеря. Или пък че е похарчил 100 лева за колата, а пред вас е казал, че са 10. Да – тези лъжи са незначителни и по-скоро отговарят на определението за „акт на самозащита“ в опит да се избегнат раздори и дълги обяснения. Такава измама може да изглежда дори безобидна, особено ако последва страстно покаяние. Но помислете, ако не можете да се доверите на човек за малките неща, ще можете ли за сериозните?

Той постоянно се оправдава

Най-простият способ да разпознаете лъжеца – когато се оправдава за нещо без дори да са го питали. Когато правите всичко съвестно, дори не ви идва наум, че някой може да мисли, че нещо не е наред. Но хората, които мамят, незабавно навлизат в детайли и подробности, за да покрият себе си.

Той е твърде подозрителен

Всеки има различни методи и сетивност по отношение на изневярата. Много хора са подозрителни и ревниви, защото са били мамени в предишни връзки. Но ако партньорът ви постоянно демонстрира липса на доверие във вас, това може да бъде сериозна причина за размисъл. Вие също трябва да си отговорите на въпроса дали бихте издържали на подобен живот.

Той те изкарва луда

Има много примери, когато партньор упреква дамата до себе си за това, че е „полудяла“ от ревност, непрекъснато търси в нея вина и по този начин унищожава връзката с подозренията си. Не е нужно да се превръщате в разочарована жена. Ако се чувствате неприятно, опитайте се да погледнете на връзката ви с един разумен критичен поглед. Можете да поискате честно мнение от приятели или родители. Понякога те забелязват такива качества в човек, когато любовта ви пречи да „виждате“. В края на краищата, близките ви искат най-доброто за вас, те искат да сте щастливи. И затова често предпочитат да не се намесват в отношенията ви, дори да забележат нещо нередно.

Липса на самоконтрол

В психологията няма аксиоми, но липсата на самоконтрол в малките неща може да служи като предупреждение към по-опасно поведение. Разбира се, фактът, че човек не може да се откаже от пушенето или да се откаже от сладко, не е „диагноза“ автоматично. Но ако ви се струва, че липсата на самоконтрол е постоянен партньорски проблем – няма гаранция, че той няма да го загуби в други, по-интимни аспекти на живота.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари