IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да опитате, ако ви липсва желание за секс?

23 февруари 2018 16 00

Някои естествени начини да повишите либидото

pexels.com

pexels.com

Има моменти, в които се разминавате с партньора си, когато става дума за секс, а добрият сексуален живот е от съществено значение за връзката. Ако проблемът е в пониженото либидо, трябва да помислите как да си помогнете. Естествените начини, разбира се, са за предпочитане. Върху какво да помислите?

Преборете се с притеснението

В тези случаи медитацията би могла да бъде от полза, макар обикновено тя да не се свързва със секса. Едното е извор на спокойствие, а другото – на адреналин. Медитацията обаче може да бъде от полза за справяне с ниското либидо.

Това е особено важно за жените, при които тези практики облекчават тревожността и подобряват желанието за секс. Намаляват още и стреса, свързан със секса, който може да изиграе доста лоша шега.

Вино

Виното помага за настройката, но е важно да внимавате с количеството. Според данни на проучвания, полифенолите в червеното вино са от полза за разширяване на кръвоносните съдове и за повишаване на притока на кръв към таза. Ако прекалите с консумацията обаче, това може да навреди на представянето ви по време на секс.

Природната аптека

Има много билки и съставки от кухнята, които могат да имитират свойствата на виаграта и съответно да помогнат при намалено желание за секс. Босилекът и чесънът например могат да направят чудеса в това отношение.

Ароматът на босилека стимулира сетивата и помага да се настроите за интимни ласки. Чесънът пък съдържа алицин, който е от полза за подобряване притока на кръв към областта на таза и по този начин води до сексуална възбуда.

Ако това не помогне, може да опитате и с гинко билоба. За този екстракт е известно, че има ефективно действие при сексуални проблеми.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари