IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Травмите от семейството, които ви пречат да срещнете любовта

31 март 2018 15 15

Връзката на родителите има основно значение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много самотни жени смятат, че причината да нямат партньор до себе си, е външността им – те си мислят, че не са достатъчно привлекателни.

Макар тези страхове да изглеждат напълно истински, това всъщност не е основната пречка. Доказателството е, че можем да видим всякакви двойки с различни форми, размери, възраст и степен на привлекателност.

Истината е, че източникът на проблема е друг – несигурността. А тя обикновено идва от семейството.
Ето най-често срещаните проблеми, които жените трябва да преодолеят, за да намерят любовта:

Страх от изоставяне

В случай че единият родител е изоставил семейството, в детето се заражда идеята, че то не е достатъчно добро и не може да бъде обичано.

Ако някой ви е напуснал в даден момент от живота ви, това в никакъв случай не означава, че нещо не е наред с вас или че никой не може да ви обича.

Такова преживяване може да промени разбиранията за здравословна и дългосрочна връзка и да посее страх да бъдете изоставени. Това обаче не бива да ви спира да продължавате да търсите любовта.

Негативно влияние от семейството

Понякога детето израства в семейство, в което отношенията между родителите не са никак розови, и то е свидетел на много скандали. Резултатът е чувство за несигурност и отчаяние за това, че не може да разреши проблемите им.

Трябва да проумеете, че проблемите в отношенията на родителите не са отговорност на детето, а на родителите. И те са направили всичко, което са могли, за да ги решат.

Когато премахнете този страх, ще осъзнаете, че контролът е във вашите ръце и можете да се чувствате в безопасност.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари