IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анонимна изповед: Защо мъжете изневеряват?

13 май 2018 13 15

Мислите на един женен мъж

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Общоприето е, че мъжете са предимно полигамни. Защо е толкова трудно за тях да останат верни? Ето един отговор, макар и анонимен, може да шокира някого с откровеността си.

Защо изневерявам? Всичко остава на заден план, когато погледна към красива жена. Това е най-честният избор, който мога да направя. Аз съм сам. Противно на всички кодекси и правила, на които се преструвам, че се подчинявам. Противно на здравия разум, на мъдростта на годините, в този момент не съжалявам за нищо. Искам да съм тук. Да чувствам, да усещам как кръвта нахлува през вените ми. Аз съм жив. Ето защо мъжете изневеряват.

Смята се, че хората изневеряват, защото имат тази възможност. Вярно е, да изневериш е лесно. Почти не оставяме доказателства и като цяло е лесно да скриеш. Даже мъжете, повече отколкото дори искат да признаят, са наясно, че изневярата няма абсолютно никакви последствия.

Изневярата – това е мъжка потребност

Мъжете не изневеряват, защото могат, а защото трябва и имат нужда. Това е мъжка потребност! Тя ни кара да изневеряваме отново и отново. Тъй като сексът не трябва да бъде предварително планиран. Това не е история за две лица, които са предназначени да се срещнат в тъмната нощ. Това е въпрос на случайност.

Ако изневерявате, вероятно знаете, че любовта към живота е лъжа, а моногамната любов е измама. Това не означава, че не сте способни да обичате, не означава, че не искате да ви обичат или дори да стигнете до брак. Парадокс. Вие живеете в съответствие с вашите вярвания и не се заблуждавате. Но трябва да се адаптирате към общата лъжа.

И все пак и ние спазваме правила. Фразата „Не се втурваш там, където си изкарваш хляба“ има смисъл, когато имаш служебна романтика. Не правим секс с малки деца, не се хвалим за връзката си със знаменитост. Стойте далеч от съпругите на приятелите си. Ако имате любовница в друг град, тогава не го посещавайте само заради секса. Тези правила са на база опит и непрекъснато се обновяват.

Вярност? Това е тест, който ви принуждава да пренебрегвате вашите способности

У дома съм внимателен към семейните си отговорности. Това е като тест, а мъжете се нуждаят от тестове. Лоялността е тест, който се сблъсква с инстинктите на един мъж, принуждава го да пренебрегне способностите си. Бракът те праща далеч от всичко, което някога си знаел за себе си. И някои мъже преминават този тест. И обичам да слушам глупостите им. Всички тези разговори от сорта „Обичам толкова много моята съпруга“... Не се намесвам, мъжете не се карат за такива неща.

Обичам и съпругата ми, но това не засяга никого. Животът ми в дома е чист и съсредоточен. В известен смисъл, това е така, защото не се страхувам да се променя.

Предателството е, когато тялото претендира за своето превъзходство над душата

Научаваш много, когато се промениш. Смееш се много. Случва се, че сте по-отворени с жена, с която сте прекарали 45 минути, отколкото с тази, с която сте живели 45 години. Не е нужно да се променяте, вие сте свободни да избирате. Това вълнува. Измяна е, когато тялото претендира за превъзходство над душата. Когато има победа на желанието пред задължителното.

Това не означава, че изневярата е нещо добро. Или че го пропагандирам. Не ми пука как живеете. Просто обяснявам защо хората се променят. Това е математиката на тяхната репродуктивна система. Това е вторичен продукт от по-дълъг живот, по-изтощителна работа, голямо претоварване. Това е следствие от инстинктивен отказ да се жертват собствените нужди в името на безупречен брак.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Сиси ( преди 5 години )
Голям смях е, че мъжете си мислят, че са полигамни. Изневерявайте си до безкрай, но не очаквайте, че ще ви прости. И ние ви изневеряваме, така че споко. Кипи яко предателство и при вас и при нас. Пък после си мечтайте за щастие...в някой друг живот, може би...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мимето ( преди 5 години )
Мъже, не си мислете, че жените ви не ви усещат кога сте го топнали другаде! Да ви кажа ли какво точно се случва след това? Съпругите ви също отиват да се ... някъде с друг, след това се връщат вкъщи да спят с вас! А вие, момчета, си мислите, че полигамността се отнася само за вас! Хахахахахахаха. ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар