IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 знака, че не сте готови да излизате по срещи отново

19 май 2018 15 15

Може би ви трябва малко време да останете сами със себе си

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Ако ходенето по срещи ви изглежда твърде трудна, неприятна и дори непосилна задача, то има ли смисъл да се насилвате? Ако не се намирате в добро разположение на духа за общуване с непознати хора, дори от противоположния пол, едва ли ще имате успех в намирането на нова половинка точно сега. Най-вероятно вие сами ще саботирате възможността си за започването на нова връзка.

Може би наистина се намирате в период, в който психическото и емоционалното ви състояние не позволяват да отворите сетивата си за нова любов. Стига това ваше текущо състояние да не продължава твърде дълго (да не е постоянна ситуация), то не се притеснявайте – и това ще отмине, просто си дайте време.

Ето и 3 явни знака, че нямате готовност за нова връзка и че няма смисъл да се мъчите да ходите по срещи.

Знак 1 – Вашият вътрешен глас казва „НЕ“

Ако когато мислите за нова връзка или за ново запознанство с човек от противоположния пол, било то и онлайн или лично, нещата, които минават през ума ви не са приятни, то не се мъчете. Негативната ви нагласа, така или иначе, ще подкопае възможността ви за започването на нови отношения. Науката показва, че нашите мисли създават чувства, а нашите чувства очертават нашите действия. Така че, ако отидете на среща с мисълта: „Той няма да ме хареса, аз съм твърде дебела/ стара / необразована...“, най-вероятно ще саботирате резултата.

Знак 2 – Ходенето по срещи ви смущава

Ако все пак се насилвате и от време на време излизате по срещи (или общувате в сайтове за запознанства), но винаги в стомаха ви има една нервна топка, която ви казва, че нещо не е наред, значи вашето тяло физически се бунтува срещу идеята за нова връзка, чрез тези неприятни симптоми.

Това всъщност е вашата интуиция, която ви казва, че не сте съвсем готови за нова любов. Възможно е, а е и нормално, да ви е страх от перспективата да срещнете потенциален партньор. Именно затова е добре да си направите почивка от любовта, докато нещо отвътре не ви тласне отново да започнете да се оглеждате за нов човек в живота си.

Все пак излизането по срещи би трябвало да ви е забавно и да ви носи приятна емоция на вълнение. Ако не е така, посветете времето и енергията си, поне за известно време, изцяло на себе си. Правете неща, които ви карат да се чувствате силни, позитивни и уверени.

Знак 3 – Продължавате да правите едни и същи грешки в романтичен план

Някои хора са склонни да повтарят един и същи безполезен модел на поведение, когато излизат по срещи. Те са склонни да се срещат с един и същи типаж от противоположния пол или продължават да привличат хора с едни и същи недостатъци на характера и т. н.

Това е знак, че човек не е готов за любов в момента, дори вътрешно да му се иска да има половинка. Често лошият избор на потенциален партньор се базира на минало преживяване. Независимо дали става дума за реакция към отношенията на нашите родители или на нашия собствен опит във връзките, това може да има дълбоко въздействие върху способността ни да изграждаме положителни взаимоотношения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари