IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжът, който ще ви разбие сърцето

26 май 2018 15 15

5 признака на емоционално нестабилния партньор

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много от нас са склонни да се привързват към мъже, които са съпричастни и проявяват съчувствие. Но дали си струва да свържете живота си, дори и за кратко, с човек, който просто не може да създаде здрави взаимоотношения? И как да разпознаем емоционално нестабилния мъж...

Разбира се, не смятайте всички тези, които са емоционално нестабилни, за лоши и не е нужно да ги демонизирате, казва психотерапевтът Хизър Ханс. Те не са в състояние да създават и поддържат здрави взаимоотношения с други хора, защото те самите преминават през труден период. За да станат надеждни за вас, те трябва първо да станат надеждни за себе си. И за това ще трябва да положат много усилия. Ако потенциалният партньор е тръгнал по пътя на изцелението, по-добре е да изчакаме, докато стигне докрай. Защото в този момент вниманието и силата му ще бъдат насочени единствено към него.

Ако не искате да бъдете с разбито сърце, обърнете внимание на тези пет симптома.

1. Той вярва на всички, освен на себе си

Липсата на самоувереност е признак на травма, най-често придобита в детството. Детските наранявания често насърчават хората да изоставят собствените си нужди, за да оцелеят. Ставайки възрастни, те буквално дават силата си на всички наоколо и страдат от това. Може би сте доволни, когато получите доверието на подобен човек. Но си задайте въпроса – дали това доверие се основава на близост, която е минала теста на времето или че този човек просто е неуверен в себе си? Във втория случай доверието няма нищо общо с вас – това е резултат само от неизлекувани душевни рани.

Защо липсата на вяра в себе си означава, че този човек ще ви нарани? Защото той лесно се поддава на най-малкото влияние. Той няма свои собствени морални ориентири, те все още не са изработени. Разчитайте на някого, който може да разчита на себе си. Такъв човек, ако е необходимо, ще може да подкрепя не само себе си, а и вас.

2. Той постоянно се оплаква от здравето си

Това не означава, че най-малкото неразположение или диагноза трябва незабавно да ви възпират да контактувате. Но човек, който постоянно се оплаква от понижен тонус и сила и подозира всички възможни болести, не е най-добрият кандидат за привързаност. Подобен навик показва ниско самочувствие, и че цялата му енергия ще бъде насочена към някакви тайнствени заболявания, а не върху отношенията ви.

3. Той използва „дрога“

Алкохолът, наркотиците, дори преяждането са повече от тревожни симптоми. Човек, който зависи от допълнителен „допинг“, не е способен на истинска интимност с някой друг, защото се чувства комфортно само след като използва нещо. Той променя настроението си, създава си изкуствен образ.

Колкото по-често човек се нуждае от нова „доза“, толкова е по-малко стабилен емоционално. И за него никога няма да сте на първо място. На първо място винаги ще бъде неговата зависимост. Можете да контрирате, че много двойки са заедно, като единият или и двамата партньори взимат нещо. Да, но това само показва, че в тези отношения има емоционално нестабилен човек или дори двама наведнъж. Те имат връзка, но това не означава, че тя е стабилна.

4. Той има много опит с „лоши“ отношения

Можете да попаднете на мъж, който позволява на другите да се държат неуважително с него. Включително е имал връзка, в която се е чувствал зле. А ако са били няколко такива и е натрупал лош опит? Това вероятно показва, че той не оценява себе си и вярва, че не е достоен за любов и уважение. И ще се нуждае постоянно някой да потвърждава и затвърждава, че е стойностен мъж. Но никога не можете да запълните тази черна дупка, дори и да опитате. Това е взаимнозависимо взаимоотношение, което неизбежно ще доведе до страдание и за двама ви. Емоционално стабилният партньор е уверен. Той е скромен, но в същото време познава собствената си стойност и не се нуждае от вас да „храните“ егото му.

5. Той вижда живота в черно

Песимистичният подход и липсата на вяра в успеха трябва да ви носи предупреждение. Ако мъж гледа живота през призмата на потенциален неуспех, той ще гледа по същия начин и на вашите взаимоотношения. Емоционалната нестабилност не прави човек лош или обречен на самота, това само означава, че той трябва да се съсредоточи върху себе си. Вие обаче ще страдате ако сте само в ролята на помощник.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Meri_PopinsMeri_Popi ( преди 5 години )
Живяла съм.с такъв куку който амяташе вс си живши за луди, а той самия ако не се наплюскваше вечер и не пиеше пр работа не беше ок
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар