IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провалената връзка може да се окаже мъдър учител

17 юни 2018 15 15

5 неща, които ще научите от разбитото си сърце

Снимка:istockphoto.com

Снимка:istockphoto.com

Много хора считат, че провалените връзки по-скоро се отразяват зле на човек, тъй като го товарят с емоционален багаж. Ако човек не си вземе поуки от неуспешната любов, той наистина може да пренесе този багаж и в следващата си връзка.

Всички гледаме на неуспеха – било то в любовта или в бизнеса – като на нещо отрицателно. Истината е, че има и друга гледна точка – провалът често е трамплин към успеха.

Ето и какво ще научите за живота именно от разбитото си сърце:

1. Ще опознаете себе си по-добре

След като човек преживее провала на една своя сериозна връзка, той реално си дава сметка за своето истинско лице. Той разбира повече за отношението на хората към него, разсъждава върху постъпките и реакциите си, мисли за маниерите и ценностите си и т. н.

Сблъсъците и разочарованията ни помагат да опознаем своите силни и слаби страни, позитивни качества и недостатъци. Осъзнаваме предпочитанията си и нещата, към които имаме нетърпимост. Освен това, след такъв горчив опит, човек разбира и кои са истинските му приятели.

2. Ще научите, че добрата комуникация е всичко

Сложната връзка често ни учи да бъдем по-изразителни при комуникация. Връзката се състои от двама души, които не могат да си четат мислите и затова се научават да общуват помежду си максимално откровено и открито. Дори неуспешната връзка ни учи, че комуникацията е ключ към разбирането, а разбирането е ключ към живота. Без ясна и правилно разбирана комуникация от двете страни, вероятно ще възникнат спорове, а честите спорове водят до чувството на неудовлетвореност.

3. Ще станете по-силни в емоционален план

Ако човек е бил дълго време в сложна, но сериозна връзка и намери сили и кураж да я прекрати, той започва да вярва във вътрешната си сила още повече. Макар раздялата да го прави по-уязвим към момента, все пак тя го калява емоционално. След подобен опит човек осъзнава какво го кара да се чувства пълноценен, какво повдига самочувствието му и каква любов му носи щастие и съответно нещастие.

4. Ще осъзнаете силата на компромиса

Компромисът може да се окаже трудно нещо особено за хората с по-голямо его. В една връзка човек се учи да дава, а не само да получава. Ние, хората, сме егоисти и предпочитаме да получаваме, като ни е нужна воля, за да се научим да даваме. Именно липсата на компромиси често става причина за провала на връзката. Хубавото е, че след края на едни отношения, човек си дава сметка дали е правил или пък не е правил достатъчно компромиси.

5. Ще станете по-съпричастни

Когато човек обича, щастието на неговия любим засяга и неговото лично усещане за щастие. Човек без да осъзнава, започва да се поставя на мястото на другия. Става по-малко егоистичен. Опитва се да разбере другата гледна точка. Тоест, всяка една любов ни прави по-съпричастни, дори самата любов да угасне в даден момент.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари