IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече оргазми – само при хората със силно обоняние

15 юни 2018 15 00

Обичате ли ароматни свещи?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Обонянието на хората играе съществена роля за усещанията по време на секс. Колкото по-силно е то, толкова повече оргазми изпитват те. Това показва проучване в САЩ.

Много хора имат проблеми в сексуалния живот след като обонянието им се нарушава. Според изследването, мъжете, които по-трудно усещат различни миризми, се провалят в леглото, докато жените със същия проблем съобщават, че не са получили оргазъм.

Проучването обхваща 70 възрастни в добро здраве (между 18 и 36 години). Те трябвало да отговарят на различни въпроси за интимните им отношения. Един от тях е бил колко често получават оргазъм. Освен това били подложени на специален тест за това колко силно обоняние имат. За целта им сложили превръзка на очите и им дали серия от задачи, свързани с различни миризми. Участниците трябвало да помиришат три маркера, един от които е напръскан със силен аромат, който може да се усети само ако човек има силно обоняние.

Учените установили, че няма връзка между обонянието и желанието за секс. Но от друга страна резултатите на участниците са категорични – хората, които имат по-силно усещане за различни миризми, правят по-често секс и получават повече оргазми. По-голямата част от тях са посочили, че миризмата на хубав парфюм, сперма, дори пот, могат да засилят емоциите по време на секс. Тази интерпретация препраща към друго проучване, осъществено през 2013 г. Изводите от него са, че мъжете, които могат да усетят аромата на подмишниците и вагината на своята партньорка, имат по-високи нива на тестостерон и кортизол в тялото. А тези хормони са жизненоважни за сексуалните изживявания.

Междувременно, доказано е, че ароматерапията увеличава либидото при мъжете и жените. Ароматът на различни етерични масла подобрява притока на кръв към половите органи и регулира хормоните. Сандалово дърво, розмарин, градински чай, нероли, ванилия, са най-подходящи по време на секс. За целта може да си купите ароматни свещи или пръчици, които да запалите предварително.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари