IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да общуваме по-добре?

18 юни 2018 14 30

Астрологията може да ви помогне да подобрите комуникационните си умения

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Ако думите, които излизат от устата ви, често са възприемани погрешно от аудиторията, ако ви е трудно да говорите по сериозни теми, защото се изнервяте, ако сте склонни да общувате чрез умни и безжични устройства, а избягвате вербалната връзка, може би имате нужда от подобряване на комуникационните си умения.

Комуникацията е двупосочна улица и способността ни да споделяме един с друг е наистина благословия. Нашите взаимоотношения с другите зависят от способността ни открито да говорим с тях.

Астрологията може да ни помогне да се научим как да работим върху собствените си специфични комуникационни проблеми. Всеки знак си има своите силни и слаби страни, когато става дума за връзка и взаимодействие между хората.

Нека разгледаме как всеки знак може да подобри комуникацията си с другите:

Овен

Вашата страстна природа може понякога да доведе до нетърпеливо поведение, което да ви накара да говорите твърде импулсивно. Следващия път, когато се озовете в разговор, който започва да ви разстройва, опитайте се да дишате дълбоко около една-две минути, преди да изречете нещо, за което после ще съжалявате.

Телец

Вие сте отличен приятел във време на нужда, но рядко сте склонни да говорите за собствените си чувства или дълбоки вътрешни мисли. Това може да е разочароващо за вашите най-близки хора, правейки ви да изглеждате студени и упорити. Опитайте се да споделяте повече, превъзмогвайки своя дискомфорт. Другите ще оценят вашето старание.

Близнаци

Умът ви е толкова бърз, че понякога ви е трудно да задържате мислите си продължително време. Някои хора могат да решат, че ги пренебрегвате умишлено, ако не ги включвате в разговора, в който се намирате. Опитайте се да изслушвате хората, с които общувате, да изглеждате заинтригувани и от техните гледни точки. Те ще ви бъдат благодарни.

Рак

Вашата чувствителна природа понякога ви кара да общувате по-агресивно и да бъркате конфронтацията с някои видове комуникация. Не позволявайте на чувствата си по даден въпрос да омаловажат способността ви да обсъждате този проблем. Напомнете си, че е добре да говорите за нещата, които ви притесняват, особено с хората, които държат на вас.

Лъв

Желанието ви непрекъснато да сте в светлината на прожекторите ви кара да общувате по-приповдигнато. Това ви кара да създавате драма несъзнателно и то в най-обикновени разговори. Опитайте се да бъдете по-естествени и не прикривайте емоциите си зад фалшиви любезност или остроумие. Думите ви ще тежат повече, ако са казани от сърце.

Дева

Вие сте самоуверен човек, който знае в какво да вярва. Просто не налагайте винаги на другите вашите лични мнения по въпросите, а оставяйте място за обсъждане. Дори и в разговорите си с хора, чиито гледни точки са абсолютно различни от вашите, винаги има нещо, което да научите. Бъдете малко по-широко скроени в комуникацията и ще печелите повече приятели.

Везни

Вашата обич към баланса и дипломацията ви кара да общувате винаги приятелски с хората. Предпочитанието ви към хармония може до известна степен да ви направи безгласна буква или опонент без мнение в по-напрегнати разговори, което пък може да разгневи човека срещу вас още повече. Опитайте се да запазите равновесие, но и да заявите ясно гледната си точка.

Скорпион

Вашата любов към тайните не трябва да е изненада за всеки, който някога се е опитал да ви опознае по-дълбоко. Трудно е да се поддържа баланс в отношенията с човек, който крие истинската си същност. Старайте се да водите разговори, в които споделяте с другите лични неща. Ще видите, че можете да се доверите на близките си и че те няма да ви подведат.

Стрелец

Вашият оптимизъм е заразен, но все пак не всички хора споделят вашите виждания за живота. Опитайте се да разберете тревогите и страховете на близките си, вместо винаги да се опитвате да им нарисувате картина за това колко велики ще станат в бъдеще. Трябва да се научите да изслушвате повече и да показвате по-голяма съпричастност.

Козирог

Вие сте любящ човек, но от време на време ставате жертва на своята меланхолия. Това може да направи комуникацията ви с другите доста трудна или минимум напрегната. Оставете близките си да ви повдигнат духа, вместо да ги заразявате с лошото си настроение. Приемете чуждата мъдрост, споделяйте и разисквайте проблемите си със своите приятели и семейство.

Водолей

Вашият стил на комуникация е честен и прям, но се опитайте да разберете, че много хора са доста по-чувствителни от вас. Близките ви може би уважават искреността ви, но със сигурност биха предпочели да им я поднасяте по-деликатно и тактично. Възможно е, без да осъзнавате, да отблъсквате или обиждате хората именно с ексцентричното си, хладно поведение.

Риби

Вие обичате въображаемия свят на фантазията и суровата реалност не ви е любима тема на разговор. За съжаление, трябва да се научите да обсъждате и по-неудобните и конфликтни теми. От време на време трябва да си наложите да споделите тайните, които криете (и които ви мъчат) с другите. Добре е да сте малко по-твърди и да говорите по-открито и честно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари