IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс с бившия - кога е удачно и кога не?

30 юни 2018 15 15

Вижте 5 въпроса, които да си зададете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако наскоро сте се разделили, но желанията ви са се събудили с нова сила - кандидатурата на бившия може да бъде привлекателна. Все пак се познавате и сте били интимни многократно. Но струва ли си да поемете по този път?

Ако тази мисъл ви мине през главата, тогава все още сте привлечени от бившия партньор. А в същото време искате само секс - без ангажираност и любов. Преди да се втурнете в подобна авантюра, помислете дали не е моментна слабост и какви са възможните последици? В края на краищата, всяко раздяла е една рана. 

Какво да се запитаме преди да се върна отново в леглото с него?

1. Кой е инициатор на раздялата?

Ако връзката е прекратена по негова инициатива и все още страдате, сексът с него няма да ви помогне да възобновите отношенията и да продължите заедно. Неспособността да се абстрахирате емоционално ще ви отведе към пътя към още по-голямо страдание.

2. Защо се разделихте?

Ако проблемите са били толкова сериозни и са довели до раздялата, наистина ли искате да се любите с него? Мъжът, когото сега желаете, е същият, с когото сте решили да не прекарвате повече и един ден заедно. Не си създавайте илюзия, че ако го вкарате пак в леглото, ще го вкарате пак в живота си. 

3. Среща ли се той с друга?

Може би бившият ви мъж вече има нова връзка или пък си има любовници за по една нощ. Мислиш, че сексът ще бъде безопасен, защото го познаваш, но сигурна ли си, че знаеш всичко? Все пак, ако стигнете до секс, ползвайте защитни средства.

4. Искате ли да го забравите?

Ако отговорът ви е "да", тогава е по-добре да не мислите за секс с него. Колкото повече комуникирате и колкото по-близка е тази комуникация, толкова по-трудно ще бъде да започнете нов живот.

5. Колко уважавате себе си?

Мъжът, с когото не искате да прекарате остатъка от живота и който не иска да бъде с теб, едва ли си заслужава да бъде вашият партньор за секс без обвързване. И вие заслужавате повече от удовлетворяване на физическите си нужди.

Разбира се, има ситуации, при които сексът с бившия би бил чудесна идея. Например, вие сте се разделили мирно и без скандали. Или и двамата след раздялата сте осъзнали, че не можете да живеете един без друг, обсъждате всички проблеми и искате да опитате отново. Основното е, че трябва да бъдете честни и да разбирате, че вашите очаквания и цели съвпадат, в противен случай някой от вас ще страда.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Мел ( преди 5 години )
Не мисля че има мн нормални жени които да правят секс с бившия си който допреди дни ги е ядосвал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар