IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 доказани техники за заздравяване на връзката

6 юли 2018 15 00

Емоционално фокусирани тактики, които наистина работят

Снимка: istockphoto.com

Снимка: istockphoto.com

Силните, любящи и здрави взаимоотношения изискват много работа. Разбира се, основното е да се обичате и уважавате един друг и да прекарвате качествено време заедно, но има и много други неща, които трябва да правите, ако се появят проблеми в отношенията ви.

Ето и пет доказани техники, които ще заздравят вашата романтична връзка:

1. Прекъснете цикъла на негативност

Често двойките имат проблеми, защото попадат в цикъл, който по някакъв начин възпроизвежда негативност. Например, една жена може да се прибере вкъщи и да каже нещо заядливо на съпруга си. Това разваля настроението му и го кара да не иска да говори с нея. Съпругата, от своя страна, се чувства нежелана и започва да се притеснява, че с мъжа ѝ вече не се обичат.

Ако усетите такъв цикъл, можете да го прекъснете, като проявявате повече съпричастност към съпруга си, особено ако неговата работа му носи стрес, а той от своя страна ще ви бъде признателен и също ще ви отговори с по-голямо внимание. Идентифицирането на този цикъл е половината от битката за оправяне на проблемите в отношенията.

2. Изследвайте чувствата на вашия партньор

Отвъд идентифицирането на негативните цикли във вашите взаимоотношения, добре е да мислите върху чувствата и емоциите на вашия партньор. Ако спорите често или се карате, направете предположения за това какво причинява проблемите ви и какви емоции предизвикват споровете ви у вашия партньор.

3. Осъзнайте собствените си желания и нужди

Почти невъзможно е да имате успешна връзка с друг човек, без двамата да се разбирате. Но освен това двамата партньори трябва да са наясно със собствените си желания и нужди като индивиди. Всеки човек има индивидуални очаквания, желания и физически, и емоционални нужди. Когато човек осъзнава своите желания той може да ги сподели и съобрази с тези на партньора си, което е изключително здравословна практика за подобряване на доверието и емоционалното обвързване.

4. Подкрепяйте половинката си

В зависимост от това, което вашият партньор е идентифицирал като свои лични желания и нужди и в случай, че искате здрави отношения, вие трябва да го подкрепите. Може да ви е трудно да приемете всички желания на половинката си, ако те не съвпадат с вашите лични цели, но трябва да намерите начин да ги приемете, ако искате партньорът ви да е щастлив и удовлетворен от живота ви като двойка. Ако подкрепяте нуждите на партньора си и му помагате да постигне целите си, вие ще съпреживеете личните му успехи, а това ще ви сближи допълнително.

5. Изразявайте чувствата си

За да се променят наистина негативните цикли, които съществуват в една връзка, и двамата партньори трябва да се научат да изразяват своите потребности по начин, по който половинката им да може да ги приеме, а не да им се противопоставя. В това се крие ефективното общуване. Бъдете честни един с друг. Изразявайте чувствата си колкото се може по-често, но все пак тактично.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари