IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безразборен секс или във връзка – кога усещанията са по-добри?

25 юли 2018 15 00

Обвързаните са по-страстни в леглото

IStockphoto

IStockphoto

Сексът с непознат или само за една нощ си има своите предимства – изпитваш удоволствието, от което се нуждаеш, без да се ангажираш емоционално с човека, с когото спиш. Но колко качествен е той? Оказва се, че колкото по-добре се познават двамата в леглото, толкова по-добър е сексът между тях. Ето защо интимните взаимоотношения при хората, които са заедно от дълго време, са по-страстни.

Предимството на обвързаните е, че знаят какво обича другият и заедно могат да изпробват нови фантазии. Освен това те не изпитват напрежението, което го има на среща и секс с непознат, а се наслаждават на всяко едно усещане.

Ако първия път с новото си гадже не е като по филмите и въобще не ви харесва, не се притеснявайте. Причината е, че вие не сте наясно с предпочитанията на другия. От друга страна той може да не харесва определена поза, но за да не развали момента, да се съгласи на вашето предложение и така да изпитва дискомфорт само и само, за да не се изложи.

Сексът не може автоматично да стане по-качествен, ако се обвържете, но може значително да се подобри, ако е с един и същи човек.

Ето три обяснения защо сексът е по-удовлетворяващ, ако сте в по-сериозни отношения:

По-добра комуникация = по-хубав секс

Това доказва проучване, проведено в Медицинския университет във Виена, обхващащо жени в дългосрочни взаимоотношения. Те са поддържали дневник заедно с партньорите си за своя сексуален живот. И двете страни съобщават за засилено сексуално удоволствие, което според учените се дължи на това, че двойките имат по-добра комуникация помежду си, докато при непознатите тя липсва.

„Дори задължението да си водят дневник подобрява секса помежду им, защото преди да ни предадат резултатите, двамата виждат какво е написал другият и със сигурност умуват какво могат да променят или подобрят“, коментира д-р Михаела Байер-Едер, ръководител на изследването.

Необходими са време и усилия, за да може наистина да опознаете партньора си

„Няма човек, който да е отличник в секса. Всичко зависи от двамата, казва Никол Праус, главен изследовател в лабораторията за сексуална психофизиология и афективна невронаука в Калифорнийския университет. Според Праус единственият начин да правите по-хубав секс е да слушате партньора си. Междувременно изследователката и колегите ѝ изтъкват, че жените изпитват оргазъм по-често, когато са обвързани, а не когато преспиват със случайни мъже. Те стигат до заключението, че това се дължи на факта, че жените са склонни на сексуални фантазии, когато са обвързани.

Безопасният секс е по-хубав

Установено е, че безразборните интимни контакти невинаги са безопасни. Когато мъжът и жената се пазят, те са по-спокойни и не напрягат мислите си с тревоги за забременяване и болести, които се предават по полов път. Така се наслаждават повече на случващото се и сексът е по-продължителен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари