IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влюбвам се в женени мъже, а после страдам!

5 август 2018 15 15

Лична история и отговорът на психолога

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Първата сериозна връзка, която имах, бе с женен мъж. Не ни смущаваше дори фактът, че неговата съпруга беше бременна. Известно време след раждането на детето те се разделиха и той стана само мой. Но и нашият роман не трая дълго и приключи болезнено за мен. Близо две години нямах сериозна връзка, но ето че се срещнах с човек, към когото имам силни чувства. И те са взаимни. Но той е женен, има малко дете! Страхувам се отново да не правя грешка, не искам да разбия семейството му, но не крия, че съм много привлечена от него. Не разбирам защо винаги се насочвам към заети мъже? Не знам, може би проблемът идва от детството, въпреки че съм израснала в задружно и проспериращо семейство.


Алена, на 31 години

Може би не се насочвате винаги към женени мъже, а просто двата случая са съвпадение. Например, харесвате представители на силния пол на определена възраст, в която мнозинството вече имат семейство и деца.

Ако все пак виждате повтаряемост във вашите отношения, тогава би било интересно да се замислите върху страховете, свързани с връзката. Понякога се влюбваме в на пръв поглед недостъпни мъже – женени, физически отдалечени или пък знаменитости. По този начин можем несъзнателно да се предпазваме от истински взаимоотношения. И ако партньорът е внезапно на разположение, той се превръща в обща болка и бягство.

Опитайте се да размишлявате върху това, което ви плаши, какво мислите, че можете да загубите в истинска връзка? Анализирайте миналия опит – какво причини разпадането на връзката ви и защо сте били по-щастливи, докато мъжът е бил обвързан с друга жена? Преди да продължите, определете какъв вид развитие ви подхожда – искате ли да останете в ролята на любовница или чакате нещо повече? За какво е готов вашият нов любовник – обещава ли да напусне семейството заради вас или е удовлетворен от настоящата ситуация?

След като сте анализирали причините за минали разочарования, след като сте определили какво очаквате от новата връзка, ще разберете дали е целесъобразно да развиете този роман.
Вероника Леонова, психолог, пред psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

MeN ( преди 5 години )
Наслаждавайте се на хубавите моменти било то женен или омъжена секса с непознат е различен и хубав семеен съм но се радвам и на всяка дама която има чар и огън в нея
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
@Павлена ( преди 5 години )
До Павлена: май са тислагали роги, та за това се палиш, нали?;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 5 години )
na tia godini e trudno da nameri6 hem hubav hem svoboden radvai mu se i si pravi kefa!strada6 za6toto ti se iska da go vurge6 a kogato go vurge6 6te ti mine meraka t.e.niama povod da strada6
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Павлена ( преди 5 години )
Като се влюбвате в женени мъже, ЩЕ страдате!Както страдат бременните им жени, така страдат и чекнетата, които въртят опашка пред обвързани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар